Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:19:21

Чернігівський міський голова досяг домовленості з передовим медичним центром Ізраїлю про навчання чернігівських лікарів

08.06.2017   08:52Агенцiя

6 червня, в Чернігівській міській раді підписаний Меморандум про співпрацю між нашим містом і Першим медичним центром Тель-Авіву.

Документ підписали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та керівники Міжнародного департаменту Першого медичного центру Тель-Авіва Роман Гольдман та доктор Юрій Ранков.

Сторони домовилися про те, що ізраїльська сторона на безкоштовній основі буде надавати чернігівським лікарям будь-яку методичну і науково-консультаційну допомогу за всіма напрямками. Також передбачені кілька форматів навчання, підвищення кваліфікації лікарів у Чернігові, яке готові проводити провідні ізраїльські спеціалісти. Окрім того, Перший медичний центр Тель-Авіва готовий безкоштовно прийняти на стажування лікарів з Чернігова та навчати їх на практиці в медичному закладі світового рівня.

Владислав Атрошенко:
- Ми домовилися про те, що чернігівські лікарі зможуть перейняти досвід спеціалістів світового рівня як у себе вдома, так і в провідній клініці Ізраїлю, медицина якого є у світі одною з провідних. Для Чернігова це надзвичайно потрібно і корисно. Вигода для ізраїльської клініки в тому, що вона таким чином заявляє про себе широкому колу зацікавлених осіб. Але ця її мета ніяк не заважає нам досягати нашої – а саме навчати своїх спеціалістів і піднімати рівень надання медичних послуг жителям Чернігова.

Роман Гольдман:
- Чернігів увійшов в асоціацію співробітництва між Ізраїлем та Україною. Причому в цій асоціації він поки єдине місто, яке не є мільйонником. Першим серед українських міст до неї приєднався Київ, потім Львів, через місяць має приєднатися Одеса і через півтора місяці – Дніпро.

З Чернігівським міським головою ми запланували ряд важливих починань. По-перше – академічне наукове співробітництво, де кращі лікарі Чернігова приєднаються на одну платформу зі своїми західними колегами з Ізраїлю. Ми запланували в Чернігові ряд семінарів, форумів і конгресів, які проведемо для лікарів не тільки з Чернігова, а й з інших міст. По-друге, ми вже найближчим часом будемо готові прийняти українських колег, які абсолютно безкоштовно приїдуть на навчання, підвищення кваліфікації в нашу центральну клініку.

Ми хочемо досягти такого рівня, коли пацієнти в Токіо, Мельбурні, Нью-Йорку, Тель-Авіві і Чернігові будуть отримувати абсолютно однакове лікування за єдиним протоколом і єдиним підходом, розробленим спільно. Ми прибічники того, щоб сучасна доказова західна медицина була доступною для всіх.

У нас дуже теплі стосунки з українською стороною. З 9 мільйонів жителів Ізраїлю 1 мільйон – вихідці з СРСР, з них приблизно 65% - з України. В нас багато спільного, в тому числі – і необхідність країні жити й розвиватися в умовах незавершеного військового конфлікту. Але ми вважаємо, що Україна – потенційно європейська держава, головний ресурс якої – люди, готові навчатися і діяти. Тож давайте добиватися результатів разом.

Перший медичний центр Тель-Авіва – не тільки провідний, а й найбільший медичний заклад Ізраїлю. В ньому близько 1,4 тис. лікарів, з яких 10% - професори. Загальний штат працівників – 6 тис. чоловік. Центр приймає понад  1,3 млн пацієнтів на рік і проводить щорічно 31 тис. операцій.

Перед підписанням Меморандуму Владислав Атрошенко особисто обговорив з представниками ізраїльського медичного центру подальше співробітництво з Черніговом. Мова йшла також і про те, щоб це співробітництво збільшити.  Керівництво міста зацікавлене в тому, щоб залучити в Чернігів передову медицину та інвестиції. Місто та особисто Чернігівський міський голова готові надавати такому інвестору будь-яку необхідну допомогу і підтримку.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини