Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:46:10

Відбулось зібрання Головного Управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

02.06.2017   08:23Агенцiя

30 травня відбулось зібрання Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області під керівництвом в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – Сергія Чаплієва, яке було присвячено підведенню підсумків роботи служби за перший квартал 2017 року.

В засіданні взяли участь керівники структурних  підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, в.о. начальників управлінь Держпродспоживслужби в районах (містах), начальники районних (міської) державних лікарень ветеринарної медицини, директори районних (міської) державних лабораторій ветеринарної медицини.

Також на нараду було запрошено Голову Чернігівської обласної державної адміністрації,  Куліча Валерія Петровича та Голову Тристоронньої соціально-економічної ради на територіальному рівні, Панченка Олександра Григоровича.

Під час свого виступу перед колективом особливу увагу Чаплієв С.О. приділив реформуванню служби, а також відкритості територіальних підрозділів та якості роботи зі зверненнями громадян: «Ми повинні зрозуміти, що саме захист громадянина – найважливіша мета нашої роботи, тому вкрай необхідно забути про формальний підхід до звернень громадян. Зокрема відписки, завдяки яким з’являється недовіра до служби серед громадян – зовсім неприпустиме явище».

Під час зібрання було розглянуто ряд питань, які стосуються дотримання санітарного законодавства, особливу увагу вирішено приділити необхідності забезпечення належних умов для перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, попередження спалахів гострих кишкових інфекційних хвороб та харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій під час підготовки та проведення оздоровчого сезону 2017 року.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації, під час свого звернення до працівників служби висловив впевненість в «професійній та конструктивній роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області» та зазначив, що наразі, коли децентралізація в Чернігівській області йде повним ходом, основною задачею Держави є – охорона кордонів та державотворення, а задачі місцевого самоуправління  - розвиток своєї громади. І саме це призводить до позитивних кроків, коли у громад з’явилися свої бюджети, яких вони потребували довгий час.

Учасники зібрання також дійшли згоди щодо необхідності проведення активнішої інформаційно-роз’яснювальної роботи з операторами ринку стосовно провадження системи HACCP на потужностях, які провадять діяльність з харчовими продуктами.

Під час зібрання було прийнято рішення посилити якість моніторингу з питань забезпечення сільгоспвиробників засобами захисту рослин відповідно до фітосанітарного стану та координацію роботи з місцевими адміністраціями.

Керівники структурних підрозділів презентували свої звіти та визначили проблемні питання, які потрібно вирішувати найближчим часом. Через заборону планових перевірок з’явилася проблема майже відсутності інформації про порушення. Тому було зазначено, що тільки разом з громадськістю можлива конструктивна робота по запобіганню порушень.

В своїх словах до колективу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Голова Тристоронньої соціально-економічної ради на територіальному рівні, за участі Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області, сторони роботодавців та профспілкової сторони, Панченко О.Г., висловив впевненість, що колектив Головного управління  Держпродспоживслужби у Чернігівській області – є професіоналами своєї справи, яких не вистачає в нашій країні. Він зазначив: «В умовах упровадження в Україні реформи агропромислового комплексу, децентралізації влади і розвитку сільських територій – особливого значення набуло формування і розвиток ефективного соціального діалогу у сфері управління Держпродспоживслужби та її територіальних органів. Це надасть можливість максимального залучення роботодавців та застрахованих осіб до формування і реалізації державної політики в зазначеній сфері.

Закон України «Про соціальний діалог в Україні» передбачає проведення соціального діалогу шляхом утворення на територіальному рівні тристоронніх або двосторонніх органів соціального діалогу – за спільним рішенням сторін відповідного рівня.

На цій підставі 24 квітня 2017 року на Установчих зборах представники сторін соціального діалогу на територіальному рівні було досягнуто консенсусне рішення про утворення Тристоронньої соціально-економічної ради, як органу соціального діалогу в сфері управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – терміном на 6 років, підписано відповідну Угоду про утворення ТСЕР та затверджене Положення про ТСЕР.

До складу ТСЕР увійшли представники, власне, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та репрезентативних суб’єктів сторони роботодавців – Обласного об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців Чернігівщини» і профспілкової сторони – Територіального форуму профспілкових організацій Чернігівської області.

Відповідно до політики уряду, Закону України «Про соціальний діалог в Україні», Генеральної угоди – метою діяльності ТСЕР є здійснення дорадчих, консультативних та узгоджувальних функцій, шляхом вироблення пропозицій і рекомендацій з урахуванням інтересів сторін щодо особливостей реалізації на території Чернігівської області:
• галузевих програм економічного та соціального розвитку, інших нормативно-правових актів, що стосуються регулювання економічних і соціально-трудових відносин суб’єктів соціального діалогу у сфері діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області на територіальному рівні;
• оплати праці працівників галузі, забезпечення гідних умов праці та регулювання соціально-економічних питань галузі на територіальному рівні;
• створення сприятливого середовища для ефективної діяльності підприємств галузі в Чернігівській області;
• інших питань, що відносяться до компетенції Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, які Сторони вважають значущими і вирішення яких істотно впливає на розвиток галузі.»

Наступним кроком після тривалого обговорення проблемних питань, в.о.  начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, стало визначення пріоритетних напрямків роботи та завдання на  ІІ -й квартал 2017 року.

Заслухавши та обговоривши доповіді керівників структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за підсумками роботи служби у I кварталі 2017 року та актуальні поточні питання, було прийнято низку рішень,а також  визначено відповідальних та терміни проведення заходів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини