Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:09:33

У Чернігові вчилися за допомогою парламентських даних контролювати народних обранців

24.04.2017   23:00Агенцiя

Минулого тижня у Чернігові відбувся практичний тренінг “Цифри не брешуть. Як контролювати нардепів за допомогою парламентських даних”.

Під час якого аналітик Громадянської мережі ОПОРА Святослав Бабіля розповів учасникам, як читати парламентські дані та писати аналітичні матеріали для потреб громади або загальноукраїнських засобів масової інформації.
Основним джерелом інформації для аналітичних матеріалів можуть бути дані онлайн-сервісу Rada4you.org. Тренер презентував слухачам аналітичні інструменти ресурсу, зокрема як групувати голосування та визначати позиції народних депутатів із суспільно важливих питань та як дослідити, чи послідовні народні депутати у своїх голосуваннях, хто голосує проти лінії фракції і з ким зі своїх колег депутати мають найбільшу спільність у голосуваннях. За словами Святослава Бабіля, завдяки цим даним можна побачити справжню позицію депутата, спираючись не на його слова, а на конкретні дії, проаналізувати наскільки дисциплінованим він є у виконанні своїх обов'язків та виявити неочікуваний зв’язок між позиціями депутатів різних політичних сил.
Для практичних прикладів учасники тренінгу розглянули як відображається діяльність народних  депутатів Максима Микитася, Сергія Березенка, Анни Романової. Також слухачі під час тренінгу мали змогу «уявити» себе народним депутатом і визначити за допомогою тесту з ким із парламентарів вони мають схожі позиції або точки зору.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.