Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:01:23

Марію Бойправ обрано головою обласного комітету профспілки працівників державних установ України

22.04.2017   11:19Агенцiя

21 квітня пройшов ІІІ Пленумі обласної організації профспілки працівників державних установ України.

На засіданні були присутні голова Всеукраїнської профспілкової організації Юрій Піжук, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, очільник Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко, в.о.голови обласного комітету профспілки працівників державних установ України Марія Бойправ, заступник голови обкому Володимир Сидоренко, представники обкому та районних профспілкових осередків.

Згідно з порядком денним учасники пленуму розглянули організаційні питання, серед яких - обрання голови обласної організації профспілки. На цю посаду було запропоновано кандидатури Марії Бойправ та Володимира Сидоренка. Після виступів та обговорення, шляхом таємного голосування головою було обрано Марію Бойправ. За неї проголосувало 22 члени профспілки із 36 присутніх на засіданні.

Крім того, учасники пленуму погодили інші організаційні питання, які стосувалися делегування представників до Центрального комітету профспілки та президії Федерації профспілкових організацій області, а також визнали такою, що втратила чинність, постанову «Про внесення змін до штатного розпису апарату обкому профспілки».

Потім профспілкові лідери заслухали доповідь заступника голови обласного комітету профспілки працівників державних установ Володимира Сидоренка про стан і завдання обкому, міськкомів, райкомів, первинних організацій профспілки по збереженню та організаційному зміцненню обласної організації.

Серед іншого відмічалося, що діяльність профспілок всіх рівнів здійснюється в умовах розширення повноважень місцевих органів влади та місцевого самоврядування, утворення об'єднаних територіальних громад, реформування міжбюджетних відносин, змін у трудовому законодавстві щодо рівня оплати праці, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Разом з тим, через низький рівень оплати праці в органах місцевого самоврядування, посилюється соціальна напруга та відмічається збільшення кількості звернень членів профспілки з приводу виходу з організації. Мають місце випадки дострокового припинення повноважень посадових осіб, звільнення працівників апаратів рад із порушенням норм чинного законодавства. У цих умовах спостерігається зменшення кількості місцевих профспілкових організацій.

Виступаючий наголосив на важливості налагодження соціального партнерства профспілки з новообраними головами об'єднаних територіальних громад в питаннях організаційної, фінансової та оздоровчої роботи, а також подальшої співпраці профспілки державних установ з обласною радою та облдержадміністрацією у рамках прийнятого торік Меморандуму.

З усіх питань порядку денного пленуму було ухвалено відповідні постанови.

У свою чергу, Юрій Піжук відзначив роботу профспілкової організації Чернігівщини, яка є однією з найкращих серед обласних осередків за фінансовою та організаційною дисципліною. Профспілковий лідер також окреслив головні задання, що стоять перед захисниками прав працівників державних установ України у нинішніх умовах.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини