Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:39:54

Валерій Куліч: Реформу не зупинити, а от зволікати - надто дорого

08.04.2017   08:16Агенцiя

Перспективним планом формування об’єднаних територіальних громад Чернігівської області, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України, в Прилуцькому районі визначено 4 ОТГ: Малодівицька, Яблунівська, Ладанська та Линовицька.

До їх складу передбачено входження 29 місцевих рад. Решта території — 12 місцевих рад — не охоплена схемою зазначеного перспективного плану.

На сьогодні в районі поки не створено жодної ОТГ, а сам процес з об’єднання ще тільки розпочинається.

Аби з’ясувати причину страху перед реформою та роз’яснити її важливість, вчора голова облдержадміністрації Валерій Куліч у селищі Ладан на Прилучинні провів нараду з сільськими, селищними головами району, громадськістю.

Виявилося, громада занепокоєна питанням реалізації соціальної політики за умови пропонованого розподілу району. Лякає жителів перспектива самостійного утримання закладів гуманітарної сфери. Потребує кращого і стан доріг.

- Зараз мова йде про те, аби на місця віддати якомога більше повноважень. Разом з тим, в рази зростає фінансування. Поки є можливість самостійно впорядкувати межі ОТГ. Якщо ж до жовтня ви не визначитеся — реформу все одно реалізують. Процес запущено, і його зупинити не вдасться.

Зволікання коштуватиме надто дорого і району, і області. До прикладу, якщо минулого року Чернігівщина отримала з Державного фонду регіонального розвитку 93 мільйони гривень, то 5 громад, створених на той момент, — 36 мільйонів гривень.

Ніхто краще нас самих не впорядкує місце, де ми живемо. Головне — не креслити межі ОТГ, а створити спроможну громаду, — прокоментував Валерій Куліч.

Також голова ОДА зазначив, що на сьогодні в області вже функціонує 16 об’єднаних територіальних громад.

На 30 квітня поточного року призначено перші місцеві вибори у 3 ОТГ області. Подано звернення до ЦВК щодо проведення виборів у ще п’яти.

Підтримали очільника облдержадміністрації і в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, голова районної ради Василь Малик, депутат обласної ради Олег Авер’янов та народний депутат Олег Дмитренко.

Цього ж дня Валерій Петрович ознайомився з роботою товариства "ПК "Пожмашина".


Довідково:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ «ПОЖМАШИНА» створено в 2015 році і є провідним виробником пожежної та іншої спеціалізованої техніки. Завдяки великому науково-технічному та виробничому потенціалу, високій кваліфікації працівників, а також сучасним виробничим потужностям, підприємство займає лідерські позиції із забезпечення замовників України та інших країн пожежною, аварійно-рятувальною та спеціалізованою технікою.


 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.