Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:52:43

Як забезпечити житлом дітей-сиріт — вирішували в облдержадміністрації

03.04.2017   10:47Агенцiя

Важливе завдання соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, — вирішення їх житлових питань. Статистика свідчить, що на Чернігівщині кожна п’ята така особа не забезпечена житлом, на першочерговому квартирному обліку перебуває близько 1300 чоловік.

Про стан забезпечення житлом зазначеної категорії говорили днями на засіданні координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації під головуванням заступника голови — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

У режимі відеоконференц-зв’язку участь у заході взяли представники районних держадміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення.

У вересні 2016 року затверджено обласну Програму із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016-2020 роки. Відповідні місцеві програми також затверджені у районах області та місті Ніжині.

Як повідомив заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації — начальник відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання Станіслав Железний, минулоріч на Чернігівщині житло отримали 10 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. В Ічнянському районі за рахунок бюджетних коштів придбано 2 житлових будинки, у Бахмацькому — один. За рахунок житлового фонду місцевих територіальних громад отримали житло 3 особи у Куликівському районі, 2 — у Чернігові та по одній у Ріпкинському районі та місті Новгород-Сіверському.

Наразі понад один мільйон гривень вже передбачено на придбання та реконструкцію житла у Бахмацькому, Бобровицькому, Городняському, Ічнянському, Куликівському, Ніжинському, Новгород-Сіверському, Ріпкинському, Сновському, Талалаївському районах та Ніжині.

У Борзнянському, Козелецькому, Носівському, Сосницькому, Срібнянському, Талалаївському, Чернігівському районах впродовж другого-четвертого кварталів на зазначені цілі планується виділити близько двох мільйонів та залучити 38,5 тисячі гривень позабюджетних коштів.

Очікується придбати 24 житлових приміщення та реконструювати чотири будівлі, що дасть можливість забезпечити житлом 31 особу.

— Головне на сьогодні зробити так, щоб виконання заходів не відбувалося виключно на папері. Для придбання, ремонту або реконструкції житла потрібні реальні фінансові ресурси. Тому прошу керівників місцевої влади взяти ці питання на особистий контроль, — зауважила Наталія Романова.

Учасники засідання обговорили також стан профілактики підліткової злочинності та правопорушень серед учнівської молоді.

На сьогодні, як повідомила начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в області Ольга Панкратова, на обліку перебуває 75 дітей, що на 70% менше, ніж минулоріч. При цьому більшість учасників злочинів — це учні шкіл.

Головною причиною дитячої криміногенної поведінки та підліткової жорстокості, на думку учасників засідання, є сім’я та те виховне середовище, де ці діти зростають. Тому Наталія Романова акцентувала на попередньому виявленні груп ризику. Особливу увагу слід звернути на налагодження чіткого обміну інформацією про сім’ї та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, між службами у справах дітей, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та іншими суб’єктами соціальної роботи. Необхідно проводити профілактичну роботу в навчальних закладах, сприяти максимальному залученню дітей груп ризику до роботи в позашкільних навчальних закладах системи освіти, культури, молоді та спорту.

— Ми мусимо докласти зусиль для того, щоб максимально забезпечити кожній дитині передбачені державою соціальні гарантії та не допустити поширення серед нашого молодого покоління такого негативного явища як підліткова злочинність,— підсумувала заступник голови — керівник апарату ОДА.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини