Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:30:36

Позиція фракції "ДемАльянс" щодо деяких питань XVI сесії Чернігівської міськради

06.03.2017   19:37

Ігор Андрійченко,голова фракції партії «ДемАльянс» у Чернігівській міській раді

За нашої ініціативи Чернігівська міськрада проголосувала звернення до Прем’єр-міністра щодо відміни Постанови НКРЕКП,  за якою плата за нестандартне приєднання до електромереж збільшилась в шість разів.

Разом з «Самопоміччю» ініціювали звернення міськради до Уряду щодо збільшення медичної субвенції, яка має вирішити проблему підвищення зарплат лікарів відносно технічних працівників лікарень.

Ініціювали та знайшли підтримку у міського голови та депутатського корпусу щодо ухвалення податкової знижки по розміру Єдиного податку з 20% до 15% для підприємців другої групи.

Підтримали збільшення кількості встановлених камер відеоспостереження за програмою «Безпечне місто» до 110 шт., оскільки вважаємо, що така кількість зможе ледь охопити 296-тисячне місто Чернігів.

Підтримали внесення змін та доповнень до Програми поліпшення екологічного стану міста, але за умови найближчої перспективи встановлення локальних очисних споруд на річці Стрижень після оперативної  підготовки проектної документації.

Підтримали доповнення в Програму розвитку ЖКГ міста. Суть доповнень складали затвердження додаткових заходів на озеленення основних зелених зон міста.

Не підтримали затвердження профільного заступника з питань ЖКГ і транспорту, оскільки вважаємо правильним  підтримувати, якщо і за квотним принципом, то максимально підготовлених спеціалістів. Згадані сфери вважаємо надважливими для міста, аби відпускати їх насамотік.

Підтримали Програму встановлення засобів обліку гарячої і холодної води ініційованої КП «Чернігівводоканал». Вважаємо за важливим привчати чернігівців цінувати і обліковувати спожиті природні ресурси. Це прямий шлях до економії. За чотири роки дії Програма передбачає встановлення 22,8 тис. лічильників. Розраховуємо, що запланована висока ціна лічильників  стане меншою в результаті торгів на Прозоро.

В цілому виступаючи за зменшення монопольного впливу комунальних підприємств і забезпечення конкурентних умов на будь-яких ринках підтримали доповнення до Програми розвитку освіти м. Чернігова, за яким КП «Шкільне» визначається прямим відповідальним за харчуванням всіх дітей в школах Чернігова. Хоч зараз це і єдине підприємство, що згодне харчувати дітей в борг, проте вважаємо за доцільне наполягати на відмові в майбутньому від підприємств-посередників у системі шкільного харчування міста.

Не підтримали рішення на поділ об’єкта нерухомого майна КП «АТП-2528», оскільки не вважаємо за необхідне сприяти подібним поділам цілісних майнових комплексів.

Не підтримали в цілому затвердження розподілу бюджету розвитку на 2017 рік в розмірі 300 млн. грн. Вважаємо, що в першу чергу весь бюджет розвитку має відповідати ухваленій  Стратегії розвитку Чернігова, а по-друге, що депутатський корпус має бути заздалегідь бути долучений до визначення ключових витрат, а відповідно пріоритетних сфер розвитку міста, куди витрачаються мільйони гривень.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини