Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:58:35

Як триває децентралізація на Носівщині

24.02.2017   09:42

22 лютого у Носівському районі відбулася виїзна нарада під головуванням першого заступника голови Чернігівської ОДА Леоніда Сахневича.

У ній взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА гуманітарної сфери, очільники Носівського району, голови Носівської, Мринської, Макіївської об’єднаних територіальних громад.

На порядку денному — розвиток галузей освіти, культури, охорони здоров’я, спорту в умовах функціонування ОТГ. До речі, крім трьох вже існуючих громад, у перспективі — створення Калинівської ОТГ.

Зокрема, учасники наради вивчали питання передачі бюджетних установ районної комунальної власності у власність ОТГ.

Так, у планах — нинішні заклади районного рівня (будинок культури, школу мистецтв, ДЮСШ, будинок дитячої та юнацької творчості, станцію юних техніків та міжшкільний навчально-виробничий комбінат) передати Носівській ОТГ, так як вони розташовані у місті Носівці.

Проте ці заклади традиційно відвідують жителі всього району. Тож постає питання, як розподілити фінансове навантаження на Носівську ОТГ. Вихід — співфінансування з бюджетів інших територіальних громад.

— В умовах проведення реформ надзвичайно важливо не зруйнувати напрацьоване, зберегти і примножити існуючу інфраструктуру. Аби люди дійсно відчули покращення рівня життя, мали доступ до якісних послуг у медичній сфері, освіті, культурі, спорті. Для цього маємо об’єднати всі зусилля, — акцентував Леонід Сахневич.

Серед питань, які найбільше хвилювали голів ОТГ, — розвиток мережі опорних шкіл, закладів первинної медичної допомоги. Доступ до них значно ускладнює існуючий стан доріг між населеними пунктами району, який з часом лише погіршується.

Тож посадовці зауважували на раціональному розподілі коштів бюджетів ОТГ із врахуванням першочергових потреб для розвитку громад.

Варто зазначити, що у 2016 році в Макіївській ОТГ за кошти з держбюджету на суму майже 2,8 мільйона гривень проведено реконструкції приміщень фельдшерського пункту, загальноосвітньої школи, сільського будинку культури, а також побудовано дитячий майданчик та реконструйовано автогараж під пожежне депо.

Під час робочого візиту перший заступник голови ОДА передав сертифікати на пральну машину родині Ірини Стукалець та двоярусне ліжко сім’ї Ірини Янок. Це багатодітні родини, у кожній з яких виховується по п’ятеро дітей.

Деякі речі домашнього вжитку отримала в подарунок Любов Буряк, яка виховує сина загиблого учасника АТО Анатолія Буряка.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини