Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:00:35

Депутати облради схвалили публічний звіт голови ОДА Валерія Куліча та низку важливих питань життєзабезпечення Чернігівщини

23.02.2017   17:32Агенцiя

23 лютого відбулася восьма сесія обласної ради сьомого скликання.

Пленарне засідання розпочалося вшануванням хвилиною мовчання світлої пам'яті борців за свободу і незалежність нашої держави - Героїв Небесної Сотні.

Далі за багаторічну сумлінну працю та з нагоди ювілею Ігор Вдовенко та Валерій Куліч вручили Спільну Почесну грамоту обласної ради та обласної державної адміністрації Парафіївському селищному голові об'єднаної територіальної громади Валентині Карпенко.

Визначившися із порядком денним восьмої сесії, депутати заслухали публічний звіт голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча за підсумками роботи у 2016 році. Під час обговорення звітної доповіді свої запитання мали можливість поставити присутні у сесійній залі народні обранці, представники громадськості та засобів масової інформації. З тезами звіту можна ознайомитися на офіційному сайті облдержадміністрації.

Далі депутати схвалили звіт про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 2016 рік, який представив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко. Цим рішенням затверджено доходи у сумі 4 331 354,3 тис. грн, у тому числі по доходах загального фонду обласного бюджету у сумі 4 177 858,9 тис. грн та по доходах спеціального фонду обласного бюджету у сумі 153 495,4 тис. грн. Видатки прийнято у сумі 4 322 953,2 тис. грн, у тому числі по видатках загального фонду обласного бюджету у сумі 4 073 267,3 тис. грн та по видатках спеціального фонду обласного бюджету у сумі 249 685,9 тис. грн. Витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету в 2016 році ухвалено у сумі 185,246 тис. грн.

Також згідно з вимогами Бюджетного Кодексу України представницький орган Чернігівщини прийняв рішення про приведення обсягів міжбюджетних трансфертів обласного бюджету у відповідність до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік, а також про внесення змін до рішення обласної ради від 27 січня 2016 року № 12-3/VII «Про розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету в установах банків».

Наступним рішенням, проект якого подав на розгляд сесії голова обласної ради, ініційовано перегляд тарифних розрядів педагогічним працівникам закладів професійно-технічної освіти при внесенні змін до обласного бюджету на нинішній рік.

Потім сесією затверджено звіти про результати проведення моніторингу та з оцінки результативності виконання Плану заходів Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року та підсумки реалізації торік. Також рішенням ради були внесені зміни до проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області. Ці зміни стосуються 7 ОТГ: Бобровицької міської, Новобасанської сільської Бобровицького району, Борзнянської міської, Плисківської сільської Борзнянського району, Куликівської селищної, Носівської міської та Калинівської сільської Носівського району.

Погодивши важливі нагальні документи, депутати облради ухвалили низку галузевих програм, які були детально проаналізовані та обговорені під час засідань президії та профільних постійних комісій. В їх числі програми, реалізація яких спрямована на боротьбу з онкологічними захворюваннями, активізацію національно-патріотичного виховання молоді, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми, фінансування у нинішньому році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, а також фінансової підтримки розвитку системи дистанційного обслуговування клієнтів Казначейства через програмно-технічний комплекс «Клієнт Казначейства-Казначейство» у Чернігівській області на поточний рік.

Народні обранці Чернігівщини продемонстрували одностайність приймаючи Програму фінансової підтримки членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції на спорудження надгробка. На виконання заходів цього документа планується виділити 2 мільйона 980 тисяч гривень.

Депутатський корпус також підтримав рішення, які стосуються охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Зокрема, було затверджено перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік в сумі 22 мільйони 573 тисячи гривень. Серед заходів, на які будуть спрямовані виділені кошти - тампонаж недіючих артезіанських свердловин у Бахмацькому, Куликівському, Ніжинському, Прилуцькому, Срібнянському, та Талалаївському районах, облаштування сміттєзвалищ у Ріпкинському та Сосницькому районах, будівництво каналізаційної насосної станції в смт Варва, реконструкція очисних споруд в смт Куликівка та Ладан, покращення санітарно-екологічного стану водойми річки Остер в Козелецькому районі тощо.

Крім того, внесено зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014 - 2020 роки і Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища, а також затверджено Регіональну схему екологічної мережі краю.

Наступні питання, внесені на розгляд сесії постійною комісією обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин стосувалися надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальному підприємству «Ліки України» Чернігівської обласної ради і товариству з обмеженою відповідальністю лікувально-профілактичному закладу «СІММЕД». Також рішенням сесії погоджено спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод, комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

У блоці питань управління комунальною власністю затверджено низку рішень щодо погодження спеціального дозволу на користування надрами, розподілу та встановлення зменшеного розміру орендної плати і перейменування комунальних закладів. Також народні обранці прийняли Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального підприємства Чернігівської обласної ради, що дозволить підвищити ефективність їх роботи та встановити єдину методологію фінансового планування.

Серед інших питань прийнято рішення про надання комунальному підприємству «Чернігівоблагроліс» дозволу на безоплатну матеріальну допомогу військовій частині В50654, що дислокується у Херсонській області та підпорядкована оперативному командуванню «Південь» ЗСУ, у вигляді лісоматеріалу в обсязі до 100 метрів кубічних для спорудження фортифікаційних споруд.

Підтримка більшістю голосів депутатського корпусу обласної ради наступного рішення про передачу у довгострокове безоплатне користування пам'ятки архітектури дозволить релігійній громаді Української Православної Церкви Київського Патріархату здійснювати богослужіння в Вознесенській церкві. Будівля церкви знаходиться в смт Козелець та є пам'яткою архітектури національного значення і перебуває у комунальній власності обласної ради та знаходиться на балансі управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Дискусію в сесійній залі викликав проект рішення про передачу в оперативне управління навчальному закладу «Чернігівський базовий медичний коледж» Чернігівської обласної ради будівлі, що розташована у Чернігові по вул. Осипенко П., 2-а. Та, розглянувши звернення комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна дитяча лікарня», депутати припинили право оперативного управління та вилучили у обласної дитячої лікарні будівлю гуртожитку і передали його в оперативне управління навчальному закладу «Чернігівський базовий медичний коледж» обласної ради.

З метою підняття престижу обласної премії імені Михайла Коцюбинського було внесено зміни до рішення обласної ради від 27 листопада 2003 року «Про обласну премію імені Михайловича Коцюбинського» та збільшено розмір премії з п'яти до десяти тисяч гривень.

Серед кадрових питань прийнято рішення про призначення та продовження контрактів з директорами комунальних підприємств обласної ради, а дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Андрія Прокопенка не підтримане.

На пленарному засіданні народні обранці Чернігівщини ухвалили Звернення до вищих органів державної влади щодо недопущення продажу земель сільськогосподарського призначення, необхідності прискорення розгляду законопроекту № 5240 від 07.02.2017 р., яким пропонується продовжити підготовку молодших спеціалістів у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації до 2020 року, коли буде остаточно законодавчо врегульований статус технікумів і коледжів у системі вищої освіти України. Депутати висловилися за необхідність перегляду соціального нормативу користування житлово-комунальними послугами, а також про зняття з розгляду проекту постанови НКРЕКП, яким передбачається введення непомірно великої вартості приєднання споживачів до ектромереж.

Під час сесії не набрало необхідної кількості голосів Звернення до керівних органів влади України щодо негайного законодавчого врегулювання торгівлі з тимчасово окупованими територіями», яке подав депутат обласної ради Андрій Віротченко.

Разом з тим, народні обранці підтримали запити своїх колег Ольги Чередник, Володимира Селянського, Наталії Копиці, Григорія Супруна, Арсена Дідура, Олега Авер'янова, Геннадія Тригубченка щодо виділення коштів для виконання робіт з ремонту автомобільних доріг, придбання шкільного автобуса та інших важливих питань життєзабезпечення територіальних громад Чернігівщини.

По завершенню сесії голова обласної ради зустрівся із журналістами місцевих ЗМІ та відповів на їхні запитання.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю Виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини