Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:52:36

Системи життєзабезпечення Чернігівщини працюють стабільно та готові до віялових відключень

23.02.2017   08:03Агенцiя

Стан готовності об’єктів життєзабезпечення Чернігівщини до можливої роботи в умовах обмеження електропостачання розглянули учасники наради, яку 22 лютого, провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

До обговорення проблемних питань, що можуть вплинути на проходження опалювального сезону, долучилися керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та тепло-, енергопостачальних підприємств області.

Як повідомила в.о. директора Департаменту ЖКГ ОДА Лідія Борсук, на сьогодні споживання електричної енергії в регіоні в межах доведених лімітів. Графіки обмеження її подачі або потужності не застосовувались. Проте, в разі необхідності, Чернігівщина повністю готова до погодинного вимкнення електроенергії. Відповідний механізм взаємодії ПАТ «Чернігівобленерго» з підприємствами житлово-комунального господарства, промисловості та установами бюджетної сфери відпрацьований з урахуванням подібних критичних ситуацій минулих років.

Комерційний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Роман Бондар зазначив, що на випадок виникнення надзвичайних ситуацій підприємство розробило та затвердило графіки погодинних відключень. При цьому, не обмежуватиметься електропостачання соціально важливим установам та закладам, об’єктам оборонного та безпекового сектору, диспетчерським службам районних електромереж тощо.

Про систему контролю за дотриманням доведених лімітів споживання електроенергії присутніх поінформував начальник інспекції Держенергонагдяду в області Андрій Клименко. Він, зокрема, зазначив, що максимальна тривалість разової перерви в електропостачанні споживачів не має перевищувати двох з половиною годин.

Як повідомив в. о. директора КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА» Олексій Щербина, його підприємство не змінило обсяги виробленої електричної та теплової енергії та забезпечуватиме їх і надалі відповідно до нагальних потреб. Для цього були скореговані виробничі процеси. Зокрема, зменшено споживання вугілля за рахунок використання природного газу.

Крім того, про готовність до віялових відключень підприємств, закладів освіти, установ охорони здоров’я та соціального захисту населення доповіли керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

Підсумовуючи результати обговорення, Сергій Сергієнко наголосив на спільній відповідальності за енергетичну безпеку і спокій у нашій області.

– На сьогодні наша головна мета – забезпечити стабільну роботу підприємств, установ, надання споживачам якісних і в повному обсязі послуг. А також мінімізувати наслідки обмеження електропостачання в разі їх застосування, – наголосив він.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини