Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:52:27

"Що інкримінують — не кажуть. Царство небесне, 37-й рік" ВІДЕО

23.02.2017   07:51Агенцiя

«Створили муніципальну поліцію, а тепер доведеться ще й муніципальну податкову» — таку потребу Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко озвучив на зустрічі Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст. Чому така потреба виникла та якими враженнями від співпраці з правоохоронними структурами ділились міські і селищні голови?

Їх було двадцять, в минулому році приєднались ще чотири — тепер всі міста і смт Чернігівщини об’єднані Асоціацією міст України. «Ми повинні бути як один кулак» — на черговому засіданні регіонального відділення міські і селищні голови мали вивчати нюанси електронних закупівель і відкритих торгів для зміцнення місцевого самоврядування, але попереду стало наболіле — взаємовідносини з правоохоронними структурами. Мери скаржаться на нескінченні перевірки і відсутність підтримки з боку правоохоронців. Олег Куделя, Срібнянський селищний голова: «Нам прем’єр-міністр дає грамоту за комунальне підприємство — ну це показник, якого ще в історії не було. Ти купляєш сміттєвоз, а тебе людям виставляють злочинцем. Що вони витворяють? За неділю 7 раз перевірив той УБОП. На якій підставі, які повноваження? А ніхто нічого не питає, не пояснює». Анатолій Койда, Борзнянський міський голова: «Ми ремонтували туалет в дитячому садку, видали за будматеріали і аванс 75%. Їм, цим УБЕЗівцям, кримінал треба. Порушення видачі авансу — 500 гривень штрафу, а їм треба кримінал. На суд не запросили, що інкримінують — не кажуть. Царство небесне, 37-й рік». Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова: «Така ж ситуація і в Чернігові. У мене було звернення до однієї силової структури, що юридичні особи не мають документів ні про початок будівництва, ні про здачу об’єкта, не сплачують пайові внески, а там вже декілька років функціонують ринки. Відповідь від них була — да, факти збігаються, і вони дають нам час як міській раді виправити ситуацію і доповісти. Вони захопились сервісним напрямом і дрюкають тих, хто на посаді, а стягнення якісь робити у них нема мотивації».

Саме тому, кажуть мери, доводиться створювати муніципальну поліцію — у Прилуках вона працює вже 2 роки, в Борзні — рік. Її чернігівський міський голова називає  фактично єдиною можливістю боротися, наприклад, із незаконними МАФАми і гаражами у дворах багатоповерхівок. І каже, що доведеться створити ще й фіскальний підрозділ у фінансовому управлінні міськради. Владислав Атрошенко: «Місцеву фіскальну службу скорочують 3-й чи 4-й рік і поскорочувались до 50 податківців на увесь Чернігів. А наша спроможність залежить від місцевих податків».

Наступну зустріч регіональної Асоціації мери планують розпочати де-небудь «на  виїзді» — наприклад, в економічній поліції або прокуратурі, скаржитись і задавати питання будуть уже там. Також збираються більше їздити один до одного — дивитись, хто як справляється з проблемами. Робитимуть це уже з новим виконавчим директором — ним замість Федора Фесюна, який склав повноваження за власним бажанням, обрали колишнього голову Чернігівської райради Михайла Литвина.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини