Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:54:17

Депутатський тиждень: що робили депутати у парламенті?

13.02.2017   20:44Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 6 лютого
Громадська приймальня Сергія Березенка долучилась до збору допомоги українцям в Авдіївці.
За словами народного депутата України Сергія Березенка, дуже важко прогнозувати, як будуть розвиватись події: «Але українці мають одну прекрасну рису – ми уміємо об’єднуватись, коли є біда, коли є небезпека для всієї держави, для нації. І зараз дуже багато людей допомагають українцям, які проживають в Авдіївці, які сьогодні знеструмлені, які втратили житло, яким небезпечно залишатися в своїх квартирах. Тому ми робимо все від нас залежне.
Центральним офісом Блоку Петра Порошенка «Солідарність» було відправлено два автомобілі з продуктами харчування, з дитячим харчуванням, теплим одягом, спальними мішками, дизельними генераторами для знеструмлених територій.
Хто у Чернігові бажає долучитися та допомогти українцям в Авдіївці – можуть зробити це через громадську приймальну, що по вул. Магістрацькій, 19-а.

П’ятниця, 10 лютого.
До громадської приймальні народного депутата Сергія Березенка завітала член родини одного з учасників зразкового ансамблю хлопчиків-бандуристів «Соколики» Чернігівської музичної школи №1 ім. С.Вільконського. Вона отримала символічний подарунок – фотографії юного талановитого колективу.
Ансамбль бандуристів – гордість Чернігова. «Цей ансамбль уособлює автентичність українського духу», - наголосив Сергій Березенко. Саме тому підтримувати та розвивати колектив дуже важливо та необхідно.
Зокрема, зразковий ансамбль бандуристів «Соколики», за сприяння народного депутата, на передодні свята Дня Соборності України мав можливість виступити у стінах Верховної Ради.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 73 звернення, а також було прийнято 25 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 3 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Також повідомляємо чернігівців, що відтепер є можливість відправляти свої звернення до громадської приймальні народного депутата Сергія Березенка в електронному вигляді. Свої прохання та пропозиції необхідно надсилати на електронну пошту за адресою: radarr2017@gmail.com. Чекаємо на Ваші листи!

Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 7 лютого.
Керівник громадської приймальні народного депутата України Максима Микитася Федос Носенок завітав до Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2.
На сьогоднішній день у закладі навчаються 150 діток. Це та територія, де вони почуваються впевнено, отримують знання, навчаються самостійності та ручної праці. Деякі їх роботи – справжні шедеври! Однак, після вивчення проблем закладу, Федос Носенок зауважив, що головною проблемою є дуже застаріла матеріально-технічна база. Він пообіцяв обговорити це питання з народним депутатом та допомогти у його вирішенні. Адже Максим Микитась працює за принципом: «підтримати тих, хто цього потребує».
Окрім того, представники громадської приймальні вручили дітям солодкі подарунки від Максима Микитася.

Середа, 8 лютого.
Количівські школярі з сучасним комп’ютерним класом!
Як відомо, минулий 2016 рік президент оголосив роком англійської мови. У зв’язку з цим в Україні було оголошено конкурс для учнів, в рамках якого школярі могли виграти для своєї школи комп’ютерний клас.
Педагогічний та учнівський колектив Количівської ЗОШ також взяв у ньому участь, відзнявши конкурсне відео.
У грудні були оголошені результати: із 300 учасників Количівська школа - серед переможців! 15 комп’ютерів вже доставлені до навчального закладу.
Під час урочистого відкриття комп’ютерного класу були присутні адміністрація школи, голова об’єднаної територіальної громади Сергій Гарус, депутати районної та селищної рад, помічники народного депутата Максима Микитася. Адже до створення повноцінного класу було зроблено ще багато чого. Зокрема, Сергій Гарус посприяв тому, щоб у новому класі був проведений швидкісний інтернет.
У свою чергу народний депутат України Максим Микитась допоміг облаштувати комп’ютерний клас, щоб у ньому було затишно та комфортно. Максим Вікторович і надалі сприятиме всебічному розвитку школярів, адже це – майбутнє нашої держави!

Субота, 11 лютого.
З хвилини мовчання розпочався Чемпіонат району з шахів у Ріпках.
Учасники вшанували пам'ять найтитулованішого шахіста Чернігівщини, гросмейстера міжнародного класу, Олександра Носенка.
Після чого розпочався турнір, організований за підтримки народного депутата України Максима Микитася.
У результаті поєдинків у цьому інтелектуальному виді спорту третє місце серед шахістів району посів Олександр Харченко, друге - Анатолій Самойлович. Першість у чемпіонаті здобув Леонід Мельниченко.
Призерам та переможцеві нагороди від нардепа вручила помічник Максима Микитася Ірина Примера.
Окрім того, традиційно відзначили і наймолодшого учасника чемпіонату – учня Ріпкинської гімназії, 13-річного Дениса Волкова. Також нагороди від народного депутата отримав найстарший шахіст змагань – він же переможець чемпіонату Леонід Мельниченко, якому невдовзі виповниться 70 років.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 44 звернення від громадян, а також було прийнято 21 заяву. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 5 звернень від Народного депутата України Максима Микитася.

Валерій Давиденко - ВО №208

Народним депутатом України Валерієм Давиденком направлено депутатські запити до Прем'єр-міністра України, тимчасово виконуючої обов'язки Міністра охорони здоров'я України, голови Чернігівської обласної державної адміністрації щодо необхідності створення госпітального округу Чернігівської області з центром в місті Бахмач та  стосовно необхідності перейменування потенційного госпітального округу Чернігівської області "Корюківський" на "Північний госпітальний округ" та зміни його центру на місто Мена.
  
На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 7 лютого  2017 року було затверджено Звіт про роботу Комітету за період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2016 року - січень 2017 року) та План роботи Комітету на період роботи шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.
Розглянуто проекти законів України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», «Про внесення змін до статті 20 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» (щодо ввезення, вивезення зразків насіння та садивного матеріалу)», (доопрацьований), «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

На пленарному тижні Верховною Радою України прийнято важливі  закони України щодо підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад, зокрема, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)»,  «Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад), а також «Про службу в органах місцевого самоврядування». За основу прийнято проект Закону про Конституційний Суд України.

Минулого тижня введено в експлуатацію лінії вуличного освітлення у 8 селах трьох районів Чернігівщини. Зокрема, стало світліше на вулицях у селах Покровське і Бігач Менського району, Смичин і Дібрівне – Городнянського, Жовідь, Великий Щимель, Петрівка і Смяч – Сновського. Місцеві мешканці висловили вдячність народному депутату України Валерію Давиденку, адже він  посприяв у вирішенні технічних питань, оформленні відповідних документів та остаточному підключенню до мережі. Відновлення освітлення спільними зусиллями найближчим часом також планується у кількох селах Талалаївського, Носівського, Козелецького, Прилуцького та Чернігівського районів.

Олександр Кодола - ВО №209

Перший парламентський тиждень шостої сесії Верховної Ради України для народного депутата був, як завжди насиченим. Олександр Кодола не пропустив жодного засідання під час пленарного тижня взяв участь у всіх голосуваннях Ради

Зокрема взяв участь у голосуванні за пакет з чотирьох важливих децентралізаційних законів,  який дозволяє поглибити і продовжити реформу децентралізації та сприяє подальшому об'єднанню територіальних громад.  серед яких надзвичайно важливими є два. Це закон №4772 щодо дооб'єднання громад, який “дає можливість робити спроможними громади і проводити вибори без зайвих затрат коштів, ресурсів і зусиль”.  “Тобто, якщо об'єдналися 3-4 громади, а не дві, вони можуть об'єднатися без проведення додаткових нових виборів голови об'єднаної громади і повного складу депутатів. Натомість депутати можуть дообратися від тих населених пунктів, які вирішили дооб'єднатися. Це дуже важливо і, крім того, дає можливість приєднання до міст обласного значення без проведення, знову ж таки, додаткових виборів депутатів та голови ОГ”, - прокоментував депутат.

Цей закон торкнеться понад півмільйона виборців, в результаті чого додатково може бути створено 200 територіальних об'єднаних громад.

Другий важливий документ, який був ухвалений, - це законопроект №2489 про службу в органах місцевого самоврядування.  “Цей закон спрощує процедуру і робить реформу децентралізації зрозумілішою, ефективнішою і більш сприятливою для об'єднання громад” – розповів депутат.

 8 лютого депутат, як заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування та ЖКГ Верховної Ради України,  взяв участь у засіданні Комітету, на якому прийнято рішення по законопроектах реєстр. №№ 1076, 3122-1, 4363, 4743, та 4780, а також розглянуто проблемні питання у сфері теплопостачання, викладені у зверненні міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго».

Десятого лютого у Веховній Раді України було оголошено два депутатські запити Олександра Кодоли. Перший до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана  щодо забезпечення гідних умов роботи для доктора наук, старшого наукового співробітника Інституту молекулярної біології і генетики НАН України Броварець Ольги Олександрівни. Другий до Міністра юстиції України Павла Петренка щодо забезпечення права на доступ до правосуддя. Оскільки на даний час  у тих містах, де органи місцевого самоврядування   своїми рішеннями не продовжили   повноваження народних засідателів мають випадки  фактичного зупинення судом розгляду  вищезазначених категорій справ у зв’язку   з неможливістю сформувати належний склад суду. Такий  стан справ  порушує одне з основоположних прав людини, а саме,  доступ  до правосуддя.

Також протягом тижня народний депутат взяв участь у низці телеефірів та дав коментарі з актуальних питань, зокрема на телеканалах «Рада», 112, NewsOne.

За грудень-січень я провів велику кількість зустрічей з висококваліфікованими медиками, професорами, лікарями поліклінік та інших медичних закладів. Вони сьогодні готові бути волонтерам, готові консультувати, давати експертні точки зору, щоб медична реформа, за сценарієм потрібним владі перетворилася на реформу, яка покращить рівень медицини для кожної людини. Ми всі хочемо змін в медицині, медицина повинна бути високоякісною та доступною для людей! Опубліковано Валерієм Дубілем 7 лютого 2017 р.

 

І про хороше. Після цього непростого, але продуктивного робочого дня, вирішили трохи збільшити концентрацію інтелекту у ...

Опубліковано Олександром Черненком 9 лютого 2017 р.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини