Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:58:22

Чернігів серед фіналістів для участі у проекті українсько-німецького технічного співробітництва GIZ

08.02.2017   08:09

Чернігів пройшов перший етап відбору для участі у проекті українсько-німецького технічного співробітництва GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях».

Чернігів переміг серед 15-ти українських міст та разом з 3-ма іншими містами потрапив до 4-х фіналістів цього відбору, серед яких також Суми, Чернівці, Івано-Франківськ.

Наразі триває останній етап відбору лише 2-х міст-партнерів Проекту. З цією метою сьогодні у Чернігові перебувала оціночна комісія проекту українсько-німецького технічного співробітництва GIZ.

У складі комісії приїхали директор проекту Грегор Брьомлінг і радник проекту Хаарс Клаус. Гостей з Німеччини у Чернігівській міській раді зустріли міський голова Владислав Атрошенко, заступник міського голови Ольга Хоніч, начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко, начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

У ході спілкування учасники зустрічі зазначили, що Чернігів має досвід попередньої позитивної співпраці з GIZ  у проекті «Енергоефективність у будівлях» у 2008-2013 роках. Саме з проектом GIZ у Чернігові розпочато створення системи енергоменеджменту міста та розроблені перші програми енергоефективності.

Начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко розповіла гостям про досвід Чернігова у впровадженні енергоефективних заходів у місті та заплановані заходи у секторі охорони здоров’я. Начальник управління охорони здоров’я Владислав Кухар - про здійсненні на сьогодні енергоефективні заходи у закладах охорони здоров’я міста.

Презентацію міста коротко провела для гостей з Німеччини заступник міського голови Ольга Хоніч.

Директор проекту Грегор Брьомлінг високо оцінив напрацювання та досвід Чернігова у запровадженні заходів з енергозбереження та створенні системи енергоменеджменту. Він також висловив своє захоплення красою древнього Чернігова.

Міський голова побажав німецьким гостям приємного перебування у Чернігові та висловив сподівання на плідну співпрацю.

Владислав Атрошенко:
- Цей проект я як міський голова вважаю одним з найбільш перспективних у місті й ми зацікавлені у його ефективному втіленні. Німеччина – високотехнологічна країна і ми сподіваємось у рамках взаємної співпраці отримати найкращий досвід енергоменеджменту.

Гості з Німеччини провели також екскурсію містом та відвідали заклади охорони здоров’я. 


Довідка:

Проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» реалізується GIZ (Німецьке товариство з міжнародного співробітництва).

Тривалість проекту – до липня 2019 року, загальний бюджет проекту – 3 млн Євро.

У рамках проекту планується:
• впровадження системи енергетичного контролю/моніторингу, включаючи професійне програмне забезпечення та проведення тренінгів і консультацій з розробки і впровадження енергоменеджменту (створення підрозділу з енергоменеджменту, навчання персоналу та посадовців, уповноважених приймати рішення);
• підтримка в отриманні доступу до коштів та кредитних ліній для фінансування заходів з енергоефективності.
•  проведення енергоаудиту та впровадження демонстраційних модернізаційних заходів, які потребують незначних інвестицій (практика співпраці з міжнародними проектами - на початку проекту заявляють про незначні інвестиції в демопроекти, в процесі співпраці їх розмір збільшується. При участі у попередньому проекті GIZ не передбачалась реалізація демопроетів, по факту – співфінансування реалізації комплексної санації старої будівлі, улаштування трьох ІТП у будівлях міської лікарні №1);

Обов’язкові вимоги до міст-учасників:
• Підтвердження, що місто призначить одного працівника з вищою технічною або медичною освітою та досвідом роботи в галузі охорони здоров‘я, який буде задіяний на повний робочий день, для виконання функцій координатора програми, ще одного - для надання підтримки координатору програми, інші працівники – можуть залучатись у разі потреби.
• Підтвердження, що місто виділить фінансові ресурси для впровадження енергоменеджменту у лікарнях.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.