Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:52:59

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу в окрузі та приймальнях

30.01.2017   22:19Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 23 січня.
За ініціативи та підтримки Народного депутата України Сергія Березенка в Чернігові відбувся круглий стіл на тему «100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років».

Під час зустрічі були розглянуті питання, що стосувалися ролі та місця революції 1917-1921 років у процесі боротьби українського народу за незалежність. Обговорювалась роль Чернігівського регіону у подіях тих років. Окрім того, учасники обговорення наголосили на необхідності виховання підростаючих поколінь використовуючи приклади відважного минулого українського народу.
В ході обговорень між фахівцями та громадськістю, було виокремлено напрямки якими доцільно займатися у найближчий період. Першочерговим завданням на сьогодні є гідне відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років. Також було заплановано проведення масштабних наукових досліджень з даної проблематики; організація заходів по розвіюванню радянських міфів щодо зазначеного періоду; визначення переліку найважливіших пам’ятних дат і визначних діячів на Чернігівщині та встановлення пам’ятних знаків та меморіалів тощо.
Долучаючись до таких заходів, Сергій Березенко зініціював початок проведення на базі громадської приймальні навчально-просвітницьких занять з даної теми.
У заході взяли участь: отець Роман – священик УПЦ КП; Ольга Писарєва – вчитель історії ЗОШ №31; Олег Шафрай – представник Новозаводської районної в м. Чернігові ради; Олександр Ясенчук – голова громадської організації «Вільні люди»; Сергій Бутко - представник Українського інституту національної пам'яті в Чернігівській області; Сергій Горобець – провідний спеціаліст Українського інституту національної пам'яті; Сергій Леп’явко – доктор історичних наук, професор кафедри історії України та політології Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя; Володимир Бойко – кандидат історичних наук, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації органів державної влади.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 77 звернень, а також було прийнято 24 заяви. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 3 запити від Народного депутата України Сергія Березенка.

Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 24 січня.

За ініціативи народного депутата України Максима Микитася у Чернігові відбувся круглий стіл «Студент – майбутнє країни».
Присутні говорили про самореалізацію в умовах вищих навчальних закладів. Окрім того, обговорювали проблеми які виникають у процесі навчання студентів, а також про перше робоче місце для студентської молоді. Заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Роговець підкріпив слова учасників статистичними даними центру зайнятості та ознайомив з сучасними технологіями пошуку роботи для молоді. Після круглого столу кожен учасник знайшов для себе відповіді на ряд важливих питань.
Участь у ньому взяли: Ірина Примера, помічник Народного депутата України Максима Микитася, заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Роговець, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради – начальник профільного відділу Валерій Семенець, а також викладачі й студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка та Чернігівського національного технологічного університету.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 47 звернення від громадян, а також було прийнято 23 заяви. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 6 звернень від Народного депутата України Максима Микитася.

Олександр Кодола - ВО №209

В період між парламентськими сесіями народний депутат Олександр Кодола зосередив свою увагу на діяльність по роботі з виборцями. Зокрема ним проведено низку прийомі громадян, як у Чернігові так і у Носівці, Носівському районі та Ніжині.

Реальним справам для виборців була присвячена робоча поїздка 25 січня народного депутата Олександра Кодоли до Носівського району. Разом із представником Носівщини у парламенті  район відвідали заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко і директор Департаменту ЖКГ ОДА Юрій Євтушенко.  Олександр Кодола та управлінці з обласного центру проінспектували виконання робіт із реконструкції дитячого садку “Барвінок” у Носівці та роботи із перекриття даху на Будинку культури у с. Ясна Зірка.

Наприкінці минулого року у дитячому садочку закінчився ремонт, під час якого були замінені на сучасні енергозберігаючі склопакети 45 вікон та 12 дверей. Вартість робіт склала понад півмільйона гривень, ці кошти в район надійшли за особистого сприяння Олександра Кодоли.

Педколектив ДНЗ “Барвінок” та його вихованці були дуже вдячні народному депутату, адже в садочку стало набагато тепліше та затишніше. Тому робочий візит перетворився на справжнє невелике свято.

“У минулому  2016 році я обрав для себе пріоритетом допомогу нашим дітям і багато уваги зосередив саме на реалізації  проектів для підростаючого покоління: допомозі школам сучасним обладнанням, встановленню дитячих та спортивних майданчиків, ремонті та реконструкції дитячих садків.  Зокрема 2016 році за рахунок коштів, залучених на соціально-економічний розвиток мого виборчого округу, нам вдалося замінити вікна у садочку в с. Мрин, та вашому  садочку “Барвінок”. Встановити в районі вісім дитячих та спортивних майданчиків. Допомогти в закупівлі інструментів для музичної школи та районного Будинку культури. Надати сучасне комп'ютерне обладнанням усім школам Носівки ,а школах №3 та №4  навіть встановити сучасні комп'ютерні класи. А всього минулого року мені вдалося залучити на розвиток Носівського району 4 мільйони гривень. Це реальні справи, і я дуже радий бачити такий позитивний результат наших зусиль, як теплий затишний дитячий садок”, - наголосив депутат.

Олександр Кодола та інші поважні гості привітали педагогічний колектив закладу із минулими новорічними святами, а також відвідали відремонтовані групи, спортзал та “українську світлицю” садочка. Олександр Кодола поділився планами на 2017 рік.

“Я мрію про те, щоб наші діти могли виховуватися в теплих затишних садочках та гратися на сучасних та безпечних майданчиках. Тому я хотів би, щоб школи та садочки мого виборчого округу були обладнані дитячими та спортивними майданчиками. Я думаю, що це завдання нам по плечу, якщо ми зможемо об’єднати наші зусилля, мене, як народного депутата, та місцевої влади”, - підкреслив Олександр Кодола.

Також  народний депутат разом  із керівниками облдержадміністрації,районної влади та Носівської громади завітав до села  с. Ясна Зірка  Носівського району де за рахунок залучених ним коштів було перекрито дах на місцевому Будинку культури. Вартість робіт склала 190 тисяч гривень. Виконувало роботи ТОВ “Будспец”. Крім того у за сприяння народного депутата з'явився і новенький дитячий майданчик.

“Минулого року до мене звернулися жителі села із проханням допомогти у ремонті Будинку культури. Звісно, що капітальний ремонт потребує в десятки разів більших капіталовкладень, але це лише перший крок та сигнал для місцевої влади та новообраного керівництва Носівської територіальної громади”, - прокоментував народний депутат виконання ремонтних робіт.

Такий потужний десант керівників з області та району на чолі з народним депутатом, був справжньою несподіванкою для селян. Мешканці Ясної зірки поділилися проблемами свого села та особисто звернулися до депутата.

Одним із потужних заходів минулого тижня за участі Олександра Кодоли стало відкриття у Ніжині на базі гімназії №16 навчально-виховного комплексу «Престиж». 25 січня в Ніжині відбулося свято для цілого міста, вперше за 7 останніх років тут відкрили новий дитячий садок. В приміщенні гімназії №16 реконструйовано частину приміщень і тепер тут з’явилося місце і для дошкільнят, а місто отримало оновлений заклад - навчально-виховний комплекс №16 «Престиж».

Серед запрошених на свято гостей був і головний його «винуватець» - народний депутат України Олександр Кодола. Саме за його подання та сприяння в місто надійшли кошти необхідні для проведення реконструкції гімназії. Майже мільйон гривень було направлено на ремонт приміщення та облаштування садочка. Вартість ремонтних робіт, швидко і якісно виконала підрядна організація ТОВ «Будспец», склала понад 700 тисяч гривень. Також на більше ніж 250 тисяч гривень були придбані комплекти меблів  (дитячі  шафи для одягу, столики, стільчики, двоярусні ліжка, шафи для рушничків; дитячий майданчик, пральна машина, холодильник, електроплити, посудомийні машини.

«Приємно, коли ставиш перед собою мету та її досягаєш. Для мене це був один із найбільш значущих проектів, які я реалізував в 2016 році. Адже це інвестиції в найголовніше - наших дітей, а значить – в наше майбутнє. Для його реалізації мені вдалося залучити більше 1 млн. грн.. з державного бюджету. І сьогодні ми відкрили новий заклад, облаштований усім необхідним "під ключ": сучасними меблями, обладнанням, дитячим майданчиком, тобто усім необхідним, щоб наші діти розвивались і зростали у сучасних, безпечних, комфортних умовах», поділився враженнями Олександр Кодола.

Нардеп висловив вдячність колективу начального закладу, будівельникам, всій своїй ніжинській команді та усім причетним, що за такий короткий час зуміли провести реконструкцію приміщень гімназії та облаштувати садок.

«Це приклад того, як ми маємо разом працювати, на благо наших дітей, на благо нашої України. Вірю, що разом ми зможемо втілити у життя мою мрію, щоб наші діти виховувалися та навчалися у сучасних дитячих садках та школах, теплих та затишних, облаштованих сучасною технікою, із сучасними безпечними та цікавими дитячими та спортивними майданчиками. Тобто мали усі умови для гармонійного розвитку. Перші кроки на цьому шляху ми в же зробили. І зупинятись на цьому не будемо!» - підкреслив парламентар.

Важливість об’єднання зусиль для досягнення спільної мети підкреслювали у своїх виступах і почесні гості: заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко, директор Департаменту ЖКГ облдержадміністрації Юрій Євтушенко, міський голова Ніжина Анатолій Лінник, депутати Чернігівської обласної та Ніжинської міської рад, які разом з Олександром Кодолою завітали на свято до НВК №16 «Престиж».

Олександр Кодола визначив для себе і завдання на рік нинішній. Зокрема закінчити реконструкцію єдиного в місті плавального басейну на базі НВК. Минулого року на його реконструкцію за сприяння Олександра Кодоли було виділено 3,8 мільйона гривень. На жаль у 2016 році роботи так і не були завершені. Також народний депутат планує продовжити свою програму щодо допомоги навчальним закладам міста та району, а також програму по встановленню сучасних дитячих майданчиків. Минулого року із 20 мільйонів гривень, залучених депутатом із державного бюджету на соціально-економічний розвиток його округу,  8 мільйонів отримав саме Ніжин. Тож депутат сподівається, що і цього річ йому вдасть залучити не менше коштів і зробити ще багато корисного, як  для ніжинської громади так і усіх громад свого виборчого округу.

Також протягом тижня депутатом надіслано до різних органів влади та місцевого самоврядування низку депутатських зверне нень з проблем, з якими до нього звернулись виборці. Зокрема народний депутат звернувся до керівництва Управління Національної поліції у Чернігівській області та Прокуратури Чернігівської області про вжиття необхідних заходів щодо розшуку та притягнення до відповідальності злочинців, причетні до шокую чого акту браконьєрства у Ніжинському районі, під час якого було по-звірячому вбито трьох лосів.

П’ятниця 27 січня стала для Олександра Кодоли медіа-днем, народний депутат взяв участь у прямих ефірах на телеканалах Еспресо, NewsOne та 112.

Валерій Давиденко - ВО №208

26 січня  - Валерій Давиденко із робочим візитом  побував у Бахмацькому районі.Взяв участь у першій цьогорічній сесії районної ради.Потім депутат відвідав три загально-освітні школи району у Бахмачі2, Городищі та Батурині. Зустрівся і поспілкувався із педагогічними колективами і вручив кожному закладу ноутбук.

Про госпітальні округи

Останнім часом у ЗМІ області з’явилась інформація, що керівництво Чернігівської обласної адміністрації подало до Міністерства охорони здоров’я пропозиції щодо утворення в області 4 госпітальних округів у Чернігові, Прилуках, Ніжині та Корюківці.

Залучення експертів, вивчення ситуації, надання пропозицій, громадські слухання... Чернігівщина пройшла довгий процес узгодження кількості округів. І мова йшла про 6 або ж 7 округів на Чернігівщині. А тепер, з уст голови облдержадміністрації жителі області дізнались, що у перспективі на Чернігівщині буде лише 4 госпітальні округи. Їхній перелік окремою постановою Кабмін  має затвердити до 1 лютого 2017 р.

Реформа не має бути заради реформи. Головна мета будь-яких змін – це покращення рівня медичного обслуговування населення. Задля втілення реформи потрібно у першу чергу дослухатися до потреб і побажань людей. І якщо не почути їхню думку, реформа матиме негативні наслідки.  Виникає закономірне питання, навіщо тоді ці зміни? – коментує ситуацію  народний депутат України Валерій ДАВИДЕНКО.-Враховуючи специфічні характеристики Чернігівської області, а саме кількісний склад населення, площі та відстані між населеними пунктами, при формуванні меж госпітальних округів ми не можемо йти шляхом, аналогічним до інших областей, де пропонують утворити 4-5 госпітальних округів.

Площа Чернігівської області більша на 15 % від Київської, а населення проживає майже в половину менше. Але якщо вже йти шляхом укрупнення Госпітальних округів, то передбачати по кілька лікарень інтенсивного лікування на один округ, а не тільки в центрі.  Медичні послуги мають бути доступними, щоб, наприклад, швидка допомога не везла хворих з Новгород-Сіверщини 120-140 км  до Мени чи Корюковки. Вже існуючі лікарні мають бути збережені і максимально адаптовані і вдосконалені відповідно до вимог надання якісних медичних послуг. Не можна проводити одну з найбільш чутливих реформ без ґрунтовного  аналізу. Поверхове оцінювання ситуації, без урахування всіх аспектів (географічного положення, кількості населення, якості доріг тощо) матиме лише негативні наслідки, які вплинуть на найцінніше - здоров’ї людей.  Мета реформування – забезпечення рівного та справедливого доступу КОЖНОГО громадянина України до високоякісних та своєчасних медичних послуг. Якщо не буде врахована думка і потреби населення Чернігівщини, варто бойкотувати створення  госпітальних округів до тих пір, поки реформа не почне працювати на благо населення.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини