Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:49:46

Напрацьовано звернення та визначено делегатів на з’їзд Української асоціації районних та обласних рад

17.01.2017   09:15Агенцiя

16 січня відбулися загальні збори повноважних представників членів Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Чернігівської області.

Головою засідання учасники загальних зборів обрали очільника обласної ради Ігоря Вдовенка, а секретарем керівника Куликівської районної ради Наталію Халімон.

Відкриваючи збори, голова обласної ради зазначив, що Українська асоціація районних та обласних рад – це добровільне об'єднання органів місцевого самоврядування України, яке розпочало свою діяльність у 1991 році. Нині асоціація згуртувала навколо спільних ідей та насущних завдань 433 членів з усіх регіонів України. Від Чернігівщини до її складу входять: Чернігівська обласна рада та 13 районних рад.

За словами Ігоря Вдовенка, сьогодні - це перша зустріч уповноважених представників у такому форматі. Оскільки 17 лютого поточного року відбудеться з'їзд Всеукраїнської асоціації, на якому, серед іншого, буде розглядатись питання «Про внесення змін до складу Правління асоціації, визначення його кількісного складу», тому необхідно обрати кандидатури до складу Правління.

Відповідно до Статуту асоціації її Правління формується за принципом рівного представництва регіонів: по два представника від кожної з областей, один із яких представляє обласну раду, а інший – районні ради. Чернігівщину в Правлінні асоціації представляє голова представницького органу Придесення Ігор Вдовенко, а від районних рад області учасники засідання делегували свою колегу - голову Срібнянської районної ради Олену Панченко.

Разом з тим, учасники зборів висловили стурбованість стосовно невизначеності повноважень та подальшої долі районних рад в умовах процесів децентралізації та створення ОТГ. Про наболіле говорили голови Варвинської та Козелецької районних рад - Петро Бакуменко і Олена Дмитренко. Своїми міркуваннями щодо перспектив представницької влади поділилися очільники Семенівської та Бобровицької районних рад Василь Малкович і Тетяна Ковчежнюк.

Голова Корюківської районної ради Віктор Чернуха наголошував, що для чіткого визначення правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування необхідно доопрацювати проект та прийняти Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування». А до моменту ухвалення цього документу потрібно розробити відповідні підзаконні акти, у зв'язку із вступом у дію Закону України «Про державну службу», які б врегулювали умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування та працівників виконавчих апаратів.

У результаті діалогу присутні дійшли висновку звернутися із відповідними пропозиціями до Української асоціація районних та обласних рад.

На завершення зборів Ігор Вдовенко запевнив, що обласна рада завжди налаштована на конструктивну взаємодію і плідну співпрацю з органами представницької та виконавчої влади, асоціаціями та організаціями, що опікуються питаннями місцевого самоврядування.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.