Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:45:42

До 12 січня буде визначено план дій щодо ліквідації аварійної ситуації по вулиці Попудренка

28.12.2016   08:30

26 грудня, відбулось засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради, на якому розглянули 25 питань порядку денного.

Серед них: питання про виділення пального з матеріального резерву місцевого рівня Державному пожежно-рятувальному загону та аварійно-рятувальному загону спеціального призначення УДСУ з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області; про виділення коштів з резервного фонду міського бюджету для відшкодування матеріальних витрат комунальним підприємствам міста, які були залучені до виконання аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків руйнування стін житлового будинку № 16 по вулиці Попудренка.

При розгляді питання про погодження змін до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц пояснив, що це рішення передбачає перерозподіл коштів на 2017 рік для придбання автомобілів, які будуть забезпечувати прибирання території міста. Для КП «АТП-2528» буде придбано машини- самоскиди МАЗ 5550 та розкидач піщано-сольової суміші. Для КП «Зеленбуд» - вакуумно-підмітальні прибиральні машини, трактор з навісним обладнанням та навантажувач.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко також додав, що придбання цієї техніки в значній мірі зекономить бюджетні видатки на прибирання нашого міста як в зимовий, так і в літній період.

- Цього року під час снігопадів всі ми спостерігали технологію прибирання снігу. На сьогодні існуюча техніка не справляється з прибиранням. Машина проїжджає, витрачається пальне, а в результаті вулиці на 100 % не прибрані. Техніка змушена кілька разів вертатися, щоб краще прибрати сніг. В порівнянні зі старими ЗІЛами, продуктивність роботи МАЗів очевидна – ми матимемо значну економію пального і вищу потужність. Ця техніка дозволить краще прибирати сніг, оскільки їй достатньо проїхати один раз, щоб отримати чистий асфальт. Крім того, існуюча техніка постійно потребує ремонту, - сказав Владислав Атрошенко.

Міський голова також наголосив на тому, що необхідно розширити перелік вулиць, на яких здійснюється прибирання. Він доручив начальнику управління житлово-комунального господарства міськради проаналізувати перелік вулиць та додати до нього більше вулиць приватного сектору.

Під час обговорення Юрій Власенко підняв питання щодо вирішення аварійної ситуації, що склалася під час руйнування гуртожитку по вул. Попудренка, 16.

Владислав Атрошенко, відповідаючи на це питання, повідомив, що 26 грудня в Чернігівській міській раді відбулась нарада за участю всіх фахівців та відповідальних осіб за ліквідацію наслідків цієї аварійної ситуації.

Міський голова зазначив:
- Це питання надзвичайно важливе для всіх мешканців, особливо для тих, хто живе в аварійних будинках. На сьогодні ми потребуємо допомоги фахівців, в тому числі юристів, які допоможуть визначитись з цього питання, тому що воно є дуже складним, бо існують протиріччя.

У Чернігові будь-який будинок на 85-90% є приватизований. У гуртожитку по вул. Попудренка, 16 - 101 кімната, з яких 14 - приватизовані. Через це ми потрапляємо в протиріччя з діючим законодавством в частині неможливості фінансування з бюджету міста капітальних ремонтів приватного житла. Іншою проблемою є те, що це приватне житло стоїть на балансі ЖЕКу.

Владислав Атрошенко також повідомив, що на цій нараді було вирішено, що 12 січня після ще кількох таких зустрічей буде публічно оголошено про проект плану з вирішення двох питань: дії міської влади по ліквідації наслідків аварійної ситуації по вул. Попудренка, 16 та загальні дії міської влади по відношенню до ветхого житла, яке є приватною власністю громадян та стоїть на балансі ЖЕКів. Також міський голова запросив всіх бажаючих долучитись до вирішення цього питання, до якого влада в Україні ще не підходила.

За інформацією управління житлово-комунального господарства, у Чернігові близько 200 будинків, які потребують обстеження. За попередніми підрахунками це обстеження може коштувати близько 14 млн грн.

Міський голова додав, що це обстеження загальне, яке дозволить лише визначити чи ветха ця будівля, чи ні.

- До 12 січня ми повинні колегіально напрацювати це рішення. Але яким би воно не було, очевидним є два моменти. Перший - люди повинні усвідомлювати, що вони є власниками житла і вони відповідальні за його стан. Другий – сьогодні ніяких бюджетних коштів будь-якого міста в Україні не вистачить на відновлення аварійного житла. По Чернігову існує шість будинків, в яких біда може статися в будь-який час. В цілому ця проблема потребує державного підходу, організації спеціального фонду з накопиченням коштів, з якого буде фінансуватись ліквідація подібних аварій.

На засіданні члени виконавчого комітету також прийняли рішення про передачу житлового будинку по вулиці Генерала Пухова, 113 з балансу комунального підприємства «ЖЕК-10» Чернігівської міської ради на баланс ПП «Техкомсервіс». Відповідне рішення прийнято у зв’язку зі зверненнями співвласників цього будинку після прийняття ними рішення про обрання управителем будинку ПП «Техкомсервіс», що підтверджено протоколом зборів співвласників цього багатоквартирного будинку.

Крім того, виконком вніс зміни до Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова на 2014-2018 роки, затвердив Статути ПНЗ «Чернігівський міський Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми і молоддю» та КП «Зеленбуд» міської ради, рішення про передачу житлових приміщень у власність громадян, про видачу дубліката свідоцтва про право власності на житло, про надання згоди на передачу основних засобів і майна та згоди на списання комп’ютерної техніки, про проїзд у міському пасажирському електротранспорті окремих категорій громадян у 2017 році тощо.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини