Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:44:58

Вибори у шести об’єднаних громадах на Чернігівщині відбулися без суттєвих порушень

22.12.2016   15:40Агенцiя

Про це повідомила Наталія Висіканець координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Чернігівській області під час прес-конференції, яка була присвячена підсумкам спостереження за ходом виборчих перегонів та днем голосування у об’єднаних територіальних громадах 18 грудня.

За її словами системних порушень, які вплинули б на результати, не було зафіксовано, але все одно деякі порушення мали місце. «Так, в день голосування у Носівській громаді було зафіксовано проведення екзот-полу. І це було б нормально, якби це опитування не проводилося у приміщенні, де проходило голосування. На вимогу спостерігача ОПОРИ люди, які проводили дослідження покинули приміщення», - розповіла Наталія Висіканець.

Вона також зазначила, що були виявлені факти підвозу виборців до дільниць, але спостерігачам ОПОРИ не вдалося зясувати хто був замовником або ініціатором подібної акції. При цьому громадяни, які користувалися «послугою» відмовилися надати хоч якусь інформацію.

Спостерігачі ОПОРИ також відмітили той факт, що члени комісій відповідально ставилися до своєї роботи. Наприклад, у Носівській громаді не було видано жодного бюлетеня без паспорта. Людей приходило дуже багато із водійським або пенсійним посвідчення, але члени ТВК вимагали паспорт і виборці верталися додому за документом.
Наталія Висіканець також розповіла про факти підкупу виборців, які були зафіксовані в день голосування. «В Коропі представники Батьківщини зафіксували підкуп виборців однією з політичних сил, але під час перевірки цього факту нашими спостерігачами не знайшлося підтвердження. Проте поліція зафіксувала звернення і його було внесено до реєстру проваджень. Непрямий підкуп виборців було зафіксовано у Іванівці. До громадянської мережі ОПОРА звернулися місцеві мешканці з бажанням написати заяву на одного з кандидатів, від імені якого роздавалися пакети з рисом. Ця заява також зафіксована поліцією», - сказала представниця Громадянської мережі ОПОРА.

У решті громад день голосування пройшов практично без порушень. Виборці активно брали участь у голосуванні.

За попередніми результатами головами місцевих рад об'єднаних територіальних громад Чернігівщини обрали п'ятьох самовисуванців і одного представника ВО “Батьківщина”:
Коропська селищна ОТГ — Журавель Василь Іванович (“ВО “Батьківщина”) — 3678 голосів;
Корюківська міська ОТГ — Ахмедов Ратан Ратанович (самовисуванець) — 4487 голосів;
Носівська міська ОТГ — Ігнатченко Володимир Миколайович (самовисуванець)— 4347 голосів;
Сновська міська ОТГ — Медведьов Олександр Олександрович (самовисуванець) — 4248 голосів;
Михайло-Коцюбинська селищна ОТГ — Завальний Микола Васильович (самовисуванець) — 2354 голосів;
Іванівська сільська ОТГ — Гарус Сергій Іванович (самовисуванець) — 1456 голосів.

Склад місцевих рад об'єднаних територіальних громад виглядатиме таким чином: Коропська селищна ОТГ — 11 самовисуванців, 6 представників “Нашого краю”, 3 БПП “Солідарність”, 2 ВО “Батьківщина”, 1 Аграрної партії України, 2 “Опозиційного блоку”; Корюківська міська ОТГ — 11 представників БПП “Солідарність”,  6 Аграрної партії України, 3 Радикальної партії Олега Ляшка, 2 “Нашого краю”, 2  ВО “Батьківщина”, 2 “Опозиційного блоку”; Носівська міська ОТГ — 15 представників партії “Наш край”, 6 “Народного фронту”, 3  Аграрної партії України, 2 ВО “Батьківщина”; Сновська міська ОТГ — 6 представників БПП “Солідарність”, 6 Радикальної партії Олега Ляшка, 4 “Нашого краю”, 4 Аграрної партії України, 4 ВО “Батьківщина”, 2 УКРОПу;  Михайло-Коцюбинська селищна ОТГ — 1 Радикальної партії Олега Ляшка, 3 ВО “Батьківщина”, 22 самовисуванці; Іванівська сільська ОТГ — 6 представників Аграрної партії України, 4 ВО “Батьківщина”, 1 “Нашого краю”, 11 самовисуванців.

Також Наталія Висіканець повідомила, що у  одномандатному виборчому окрузі № 22, що у селі Сальне (Лосинівська ОТГ), пройде повторне голосування. «Це пов’язано з тим, що два кандидати у депутати здобули рівну кількість голосів на виборах 11 грудня 2016 року. Повторні вибори у цьому окрузі Лосинівська ТВК призначила на 01 січня 2017 року», - пояснила вона.

Також на дільниці № 740336, що у селі Вишеньки Коропського району, схожа ситуація: однакову кількість голосів набрали кандидати в депутати Куліш Андрій Олександрович від Радикальної партії Олега Ляшка та Зубок Світлана Іванівна від партії “Наш край”. Але  за словами пані Наталії на цій дільниці ТВК ще не призначила дату проведення повторного голосування.


 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини