Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:46:45

Депутати облради на засіданнях президії та постійних комісій визначились із порядком денним сьомої сесії

17.12.2016   09:36Агенцiя

16 грудня напередодні проведення чергової сесії представницького органу Придесення, відбулися засідання президії та постійних комісій, щоб остаточно погодити та обговорити питання порядку денного пленарного засідання.

Засідання президії провів голова обласної ради Ігор Вдовенко. До участі в роботі дорадчого органу традиційно долучились його заступники, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, члени президії, голови постійних комісій, представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Обговорення порядку денного депутати розпочали з того, що внесли до переліку питань звіт голови обласної ради, як того й вимагає стаття 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та стаття 124 Регламенту Чернігівської обласної ради сьомого скликання. Після цього, члени президії перейшли до розгляду низки бюджетних питань. Детальні роз’яснення щодо проекту обласного бюджету на наступний рік і фінансування по кожній галузі, а також стосовно основних показників виконання обласного кошторису і витрачання коштів резервного фонду за 9 місяців поточного року надав директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Обласні обранці підтримали цілий блок програм, які стосуються соціально-економічного розвитку регіону, малого і середнього підприємництва, підтримки індивідуального житлового будівництва та особистого селянського господарства, а також – внесення змін до перспективного плану формування територій громад області, враховуючи децентралізаційні процеси, які тривають на Чернігівщині.

Депутатський корпус одноголосно підтримав проект рішення про продовження Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2017 рік.

Члени президії погодились щодо пропозиції заслухати на пленарному засіданні інформацію керівників обласного управління лісового та мисливського господарства і комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради стосовно ефективного використання лісосировинних ресурсів області за 9 місяців 2016 року.

Розглянули депутати і цілий блок питань, який стосується раціонального використання природних ресурсів, зокрема щодо лісової охорони агролісогосподарських спеціалізованих підприємств, припинення права постійного користування земельними ділянками за КП «Ліки України» та за Департаментом житлово-комунального господарства ОДА.

За поданням обласного управління лісового та мисливського господарства президія також внесла до порядку денного проекти рішень про погодження клопотань щодо приведення існуючого поділу лісів на категорії на території Срібнянського та Корюківського районів.

Розглядаючи питання сфери освіти і науки, депутатський корпус погодив реорганізацію чергового інтернатного закладу області шляхом перетворення його на комунальний заклад «Яблунівська спеціалізована школа – інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів». Підтримали депутати і питання щодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області державних професійно-технічних навчальних закладів. Прийняття цього рішення дозволить порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів та Міністерством освіти і науки України про безоплатну передачу 17-ти професійно-технічних навчальних закладів області з державної у комунальну власність, а також дасть можливість на законних підставах залучати кошти обласного бюджету для забезпечення їх функціонування.

Учасники засідання розглянули і значну кількість питань щодо управління комунальною власністю, в частині затвердження правил страхування майна комунальної власності області, збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Діловий центр» тощо.

Депутати погодились надати згоду на прийняття з державної власності цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Члени президії також визнали необхідність передачі 2 автомобілів в оперативне управління обласному протитуберкульозному диспансеру таобласній лікарні.

Низка питань цього блоку стосувалася розподілу та встановленню зменшеного розміру орендної плати для підприємств та закладів області.

Розглядаючи кадрові питання, депутати погодились продовжити термін дії контрактів із директорами низки комунальних підприємств, а також включили до порядку денного рішення щодо звільнення окремих із керівників.

Водночас, депутати не підтримали питання, внесене на розгляд сесії головою постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Анатолієм Хавилом, яке стосується заборони проведення гастролей, концертів, вистав та інших культурних заходів на території Чернігівської області, особам, колективам та групам, які публічно підтримують агресію Російської Федерації, окупацію Автономної Республіки Крим.

Шляхом голосування члени президії виключили це питання із порядку денного, мотивуючи свою позицію некоректністю формулювань, які містяться у запропонованому тексті, та популістичним забарвленням цього проекту рішення.

Свою активну позицію у відстоюванні інтересів громади народні обранці засвідчили, підтримавши низку звернень до центральних органів влади, що стосуються недопущення скасування мораторію на експорт необробленої деревини, законодавчого врегулювання питання правонаступництва міліції та перерахунку пенсій колишнім співробітникам МВС.

Члени президії одноголосно погодили план роботи обласної ради на 2017 рік та проект рішення щодо проведення протягом січня-березня наступного року звітів депутатів обласної ради перед виборцями.

Неоднозначну реакцію серед присутніх викликало питання щодо внесення змін до Положення про постійні комісії обласної ради, якими пропонується проводити обов’язковий аудіозапис усіх їх засідань. Врешті-решт депутати вирішили більш детально обговорити це питання після президії та висловити свою остаточну позицію під час голосування на сесії.

Традиційно депутати на розгляд сесії подали значну кількість запитів, в яких порушили найбільш нагальні проблеми територіальних громад області.

Більш детально кожне питання порядку денного народні обранці обговорили під час роботи у постійних комісіях, що відбулися цього ж дня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини