Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:06:51

Відбулося громадське обговорення на тему створення регіональних медичних округів

15.12.2016   07:56

14 грудня в Бахмацькій районній раді за ініціативи голови районної ради Віталія Кочерги та підтримки народного депутата України Валерія Давиденка відбулося громадське обговорення на тему «Перспективи реформування галузі охорони здоров'я. Створення регіональних медичних округів».

Голова районної ради Віталій Кочерга ознайомив всіх присутніх з історією створення району, його розташуванням в плані транспортного сполучення та звернув увагу на те, що районна влада активно працює в напрямку створення регіонального медичного округу з центром у м.Бахмач.

«На зібранні сьогодні нам необхідно вислухати та врахувати думку кваліфікованих фахівців з приводу того, що саме нам необхідно зробити для покращення стану медичного обслуговування населення, як діяти, щоб збільшити наші можливості щодо створення медичного округу з центром у м.Бахмач», - звернувся Віталій Анатолійович до присутніх.

Головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Микола Дейкун зазначив, що, найперше, необхідно забезпечити дві складові: наявність кваліфікованих молодих фахівців, яким надати службове житло, та придбання сучасного медичного обладнання, наприклад, МРТ. В цьому, як і завжди, заручилися підтримкою народного депутата Валерія Давиденка.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Миколи Дейкуна, який очолює профільну постійну комісію обласної ради, зазначили, що заперечень на рівні області щодо створення госпітального округу з центром у м.Бахмач немає. Головне, щоб були використані всі можливості для покращення якості надання медичного обслуговування, до того ж, в найкоротші терміни, бо часу для зволікання немає.

«Реформування – проблемний, але вкрай необхідний напрямок. Майбутнє – за сімейними лікарями», - так вважає начальник лікувально-організаційного управління Національної медичної академії України Ігор Шкробанець.

Сімейний лікар-перша і важлива особа в охороні здоров'я, з яким повинен контактувати пацієнт, та який повинен на себе взяти близько 80% всіх звернень населення за допомогою.

Для успішного функціонування цієї системи необхідно:

1.Надати сімейним лікарям статус суб'єктів підприємницької діяльності ( наприклад, у формі фізичних осіб підприємців, ФОПів) – надання медичної допомоги прикріпленому населенню.

2.ЦПМСД (Бізнес-інкубатор) – організація та супровід діяльності приватного лікаря, в тому числі і ліцензування медичної діяльності шляхом укладення договору простого товариства.

3.Часткове або повне фондоутримання як метод подушної оплати послуг ланки медичної допомоги за кожного закріпленого.

Ігор Шкробанець запропонував свою допомогу у підготовці проекту розвитку медичної галузі району, проведенні моніторингу та аналізу статистичних даних щодо забезпечення можливості створення госпітального округу з центром у м.Бахмач.

Головний лікар центральної районної лікарні Валентина Медведєва ознайомила присутніх з реальним станом справ щодо матеріально-технічного забезпечення ЦРЛ, кадровим потенціалом, звернула увагу на досягнення та пророблену роботу по забезпеченню медичною апаратурою. Багато зроблено і районною владою, і депутатами всіх рівнів, але працювати є над чим.

Під час обговорення вислухали різні думки та пропозиції щодо покращення стану медичного обслуговування населення не тільки Бахмацького району, але й сусідніх Борзнянського та Талалаївського. Як зазначив голова Борзнянської районної ради Віктор Горбащенко, головна проблема полягає у відсутності транспортного сполучення між м.Бахмач та м.Борзна. Над цим треба працювати найближчим часом.

Як підсумок: вирішили створити робочу групу з числа фахівців галузі медицини, керівництва району, представників громадських організацій, яка вже в п'ятницю повинна провести своє перше засідання.

На цих людей покладається значна відповідальність, адже галузь охорони здоров'я впливає на інтереси кожного, тому працювати треба буде змістовно, якісно, кваліфіковано задля збереження надбань минулих років та поліпшення найближчим часом якості надання медичних послуг населенню вцілому.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини