Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:09:14

Марина Порошенко у Чернігові зустрілася з родинами загиблих в АТО

06.12.2016   17:48Агенцiя

Дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з родинами військовослужбовців Чернігівщини, які загинули під час бойових дій на сході України. Зустріч відбулася сьогодні, у День Збройних Сил України, в рамках робочого візиту Першої леді до Чернігова.

До спілкування долучилися голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко та чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Марина Порошенко звернулася зі словами жалю і вдячності до учасників зібрання — батьків, матерів і дружин загиблих учасників АТО. Вона віддала шану їхнім близьким, які стали героями і захисниками для українців.

- Хочу подякувати вам і низько вклонитися за те, що ви виховали справжніх героїв нашої Вітчизни […] Хочу привітати вас зі святом і сказати, що пам’ять про наших воїнів, які загинули, захищаючи нашу рідну землю, залишається у наших серцях. Ми не можемо повернути час назад, але ми можемо жити заради цієї пам’яті і передавати її майбутнім поколінням, щоб виховувати їх гідними своїх батьків, — сказала Марина Порошенко.

Понад 10 000 жителів Чернігівської області стали на захист України в антитерористичній операції. Назавжди залишилися на сході 148 оборонців.

Громадські організації Чернігівщини за підтримки обласної та міської влади взяли під опіку сім’ї загиблих. Надають допомогу і військовим, які зараз служать на сході.

- Створення нашої організації — результат воєнних дій на сході нашої країни. Народилася вона на горі і сльозах наших мам і дружин. Такі родини потребують спілкування та підтримки. […] Наші родини об’єдналися. У школах проводяться уроки патріотизму. Немає такого дня, щоб мати чи дружина не приходила в школу і не проводила ці уроки, — наголосив Микола Шанський, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини». Його син, капітан Андрій Шанський, загинув у 2014 року у селищі Тельманово на Донеччині.

Родичі полеглих та волонтери задля вшанування пам’яті загиблих воїнів, спілкування та колективної підтримки їхніх сімей започаткували загальнодержавну акцію «Єдина родина України». Вперше вона відбулася у Чернігові у серпні 2016 року.

Активісти розповіли Марині Порошенко про свою роботу та поділилися планами передати естафету «Єдиної родини України» в інші області. У 2017 році акцію запланували провести на Тернопільщині.

Ініціатори акції звернулися до Першої леді за підтримкою. Адже, за їх словами, в інших регіонах України така робота не отримує настільки масштабної підтримки з боку органів влади, як на Чернігівщині.

Представниця чернігівського «Єдиного волонтерського центру» Ірина Березинець також озвучила прохання від імені родин загиблих: визнати 20 серпня Днем національної пам’яті боротьби воїнів, полеглих за незалежність і цілісність української держави.

Я думаю, що з вашої області візьме приклад решта областей України і також долучиться до допомоги. Найголовніше — взаємодія, щоб громадськість допомагала владі, а влада допомагала громадськості. І лише єдиним рухом ми зможемо подолати всі проблеми, — зазначила Марина Порошенко.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини