Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:39:01

Прилуцька міська рада готується до нового року

30.11.2016   13:53

2016-й уже добігає кінця, а отже, у міській раді намагаються ухвалити якнайбільше рішень, які в наступному році відіграють значну роль у життєдіяльності Прилук.

Так, під час 19 засідання сесії 7 скликання, що відбулася 29 листопада, депутати розглянули 30 проектів рішень, більшість з яких ухвалено без перепон.

Рішення, затверджені під час пленарного засідання 19 сесії Прилуцької міської ради 7 скликання 29 листопада 2016 року (додаються).


Головними новинами за підсумками засідання стали: Прилуки забезпечені вітчизняним інсуліном до кінця року

З виступу заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяни Фесенко стало відомо, що місто має більш ніж достатньо коштів для реалізації Програми «Цукровий діабет на 2016 рік» (забезпечення ліками хворих на діабет), тому в змозі передати частину коштів з бюджету на придбання інсуліну, іншій, не менш важливій Програмі «Медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення на 2016 рік».

Крім того, у місті зміниться порядок проведення відбору суб'єктів господарювання, які здійснюють відпуск препаратів інсуліну за пільговими рецептами. Фармацевтичні заклади відтепер проходитимуть конкурс, під час якого й визначатиметься, який з постачальників надасть якісний продукт за доступною ціною.

Під час обговорення змін до вище згаданих Програм, депутат Олексій Гавриш, зазначив, що прилучани все ж мають скарги через брак інсуліну й запитав чи є цьому пояснення. Відповідь на питання надала Тетяна Фесенко: "Так, міська Програма повною мірою фінансує закупівлю ліків, але через те, що Держава не сертифікувала деякі з закордонних препаратів, на території України вони є в обмеженій кількості. Лікарі намагаються донести, приймаючим їх пацієнтам, що необхідно пройти повторне обстеження для визначення відповідного аналога звичному препарату".


Кількість учасників бойових дій на території міста зростає

До списку учасників бойових дій додано дев'ять імен. Сьогодні їх налічується 328. Відповідно до міської Програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, сім’ям воїнів загиблих (померлих) в Афганістані та під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору — членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016 – 2018 роки» кожен із них має право на забезпечення пільгами.


Відомо ім'я нового керівника Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів


Декілька місяців поспіль посада директора Центру залишалась вакантною, та під час останнього засідання сесії депутати затвердили за нею колегу Марію Шабалтас.

Марія Миколаївна неодноразово демонструвала свою прихильність й чуйне відношення до дітей, особливо з обмеженими можливостями. За відсутності іншого достойного кандидата її персону затвердили одноголосно.
Чемпіонська заслуга

Міська рада затвердила Програму «Поліпшення житлових умов чемпіону XV літніх Паралімпійських ігор» Олегові Леню. Таке рішення одностайно підтримала кожна фракція. Адресна соціальна виплата становитиме 400000 гривень. За них чемпіон зможе придбати особисте житло, а місто сповна оцінити заслугу земляка.


Міський голова особисто прозвітує перед громадою за виконану роботу


Уже в грудні жителі міста зможуть поспілкуватися з Ольгою Попенко й зорієнтуватися в планах голови на майбутнє. Очільниця міста ініціювала, щоб і депутати прозвітували перед своїми округами разом із нею, а не на сторінках преси. Адже лише під час особистого спілкування мешканці можуть надати правдиву оцінку роботі обранця.

Оголошені дати зустрічей в мікрорайонах такі:
Центральний — 6 грудня (Актова зала міської ради), Заудаївський — 9 грудня (ЗОШ I-III ступенів № 13), Рокитний — 13 грудня (ЗОШ I-III ступенів № 3), 273 квартал — 16 грудня (Прилуцький педагогічний коледж), Плискунівський — 20 грудня (КСН № 5), Військові містечка №12 та №17 — 23 грудня (ЗОШ I-III ступенів № 12), М’ятно-дослідної станції — 27 грудня (Актова зала контори Дослідної станції).
Остаточний час та дати зустрічей оприлюднять через комітети самоорганізації населення, ЗМІ та на офіційному сайті Прилуцької міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини