Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:25:04

Депутаський тиждень: народні обранці працювали в округах та комісіях.

28.11.2016   22:47Агенцiя

Минулий тиждень з 21 по 27 листопада виявився насиченим у депутатів: робота в округах, комісях та інша активність.

Наша редакція продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 21 годину у понеділок 28 листопада наша редакція отримала звіти трьох народних депутатів: Сергія Березенка, Олександра Кодоли та Валерія Давиденка.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 21 листопада

Виступив співавтором проекту Закону № 5432 про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів із застосуванням механізму відшкодування вартості лікарських засобів (реімбурсації), метою якого є законодавче врегулювання питання безоплатного надання лікарських засобів для профілактики та лікування хвороб у обсязі та за переліком визначеним постановою Кабінету Міністрів України із застосуванням механізму реімбурсації.

П’ятниця, 25 листопада

Привітав ректора та колектив Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка зі 100-річним ювілеєм.
Якщо звернутись до історії університету, то ще за часів гетьмана Івана Мазепи, на території чернігівського дитинця було засновано колегіум – осередок вищої освіти в той час на Лівобережній Україні, який логічно можна вважати першоосновою чернігівського педагогічного університету, великим спадком, культурним, історичним, освітнім, який нам залишили пращури. Задля повернення історичної пам'яті, за моєї ініціативи рішенням Кабміну 172-р від 16.03.2016 університету було присвоєно статус класичного та перейменовано у Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка".

Робота громадської приймальні

Громадські приймальні в окрузі працювали відповідно до графіку, за минулий тиждень всього звернулося 85 громадян. Зокрема, прийнято 14 заяв, надано 7 консультацій головою приймальні, 12 консультацій юристом, 20 консультацій по телефону.
На окрузі діють соціальні програми за напрямками:
•    доступна англійська мова для дітей ( середа 10:00 – 11:00 та 16.30-17:30);
•    зібрання клубу за інтересами для людей похилого віку (вівторок 15.00 – 16.30);
•    курс лекцій «Історичні мандрівки містом» (четвер 15.00 – 16.30).

Валерій Давиденко - ВО №208

За сприяння народного депутата 22 листопада у Борзнянський район надійшов черговий транш допомоги для медзакладів. Надано велику партію ходунків, роляторів, інвалідних візків, милиць, вертикальних платформ, медичних ковдр, взуття та всього іншого, що допоможе в реабілітації тяжкохворим та немічним людям. Також привезені зручні дерев’яні лікарняні ліжка з матрацами. Які з’являться як у центральній лікарні, так і в центрі первинної допомоги. Варто зазначити, що таку ж допомогу вже отримали Менський і Куликівський райони. Попереду ще інші райони 208 округу.

Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин продовжуються робота щодо унормування питань пов’язаних з оподаткуванням підприємств агропромислового комплексу.
Робочою групою, яка  створена при Комітеті напрацьовано ряд пропозицій щодо компенсації сільськогосподарським товаровиробників  втрат від відміни спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість, зокрема для галузі тваринництва, овочівництва та садівництва, за рахунок дотацій в рамках бюджетних програм підтримки.
Проекти змін до законодавчих актів 23 та 24 листопада поточного року розглядалися народними депутатами України - членами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. У обговоренні взяв  участь  народний депутат України Валерій Давиденко.

Олександр Кодола - ВО №209

Цього тижня діяльність народного депутата Олександра Кодоли була присвячена роботі в окрузі з виборцями та в комітеті.

Зокрема 21 взяв участь у заходах до Дня Гідності та Свободи.

22 листопада взяв участь у сесії Ніжинської міської ради, де вручив подяки ніжинцям за активну участь у підготовці презентації Ніжина в конкурсі “7 чудес України. Історичні міста та містечка”.

Крім того Олександр Кодола спільно з депутатами міськради обговорив хід виконання проектів, що реалізуються у місті за рахунок його депутатського фонду.

Також 22 листопада народний депутат відвідав гімназію №16, де тривають роботи із облаштування дошкільного дитячого закладу та реконструкції плавального басейну.

Того ж дня народний депутат провів прийом громадян в Ніжині та в Носівці.
Протягом минулого тижня за результатами прийому громадян депутатом підготоволено і направлено до державних органів влади 16 звернень.
Під час роботи в Комітеті з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства народний депутат взяв участь у засідання робочої групи з опрацювання законопроекту № 4733-1 “Про вдосконалення містбудівної діяльності”, який зараз готується до розгляду ВРУ у другому читанні.
Також 26 листопада народний депутат прокоментував в ефірі телеканалу 112 останні заяви екс-президента України Віктора Януковича, який зараз втік до Росії.

Олександр Кодола, зокрема заявив: "Диктатор Янукович має відповісти, не як свідок, а як головний обвинувачений насамперед, по звинуваченням: хто віддав накази на кривавий розгін Євромайдану 30 листопада, на побиття й викрадення майданівців, на роздачу бойової зброї і набоїв “беркутам” і “титушкам”, на вбивства активістів 18-20 лютого. Ну і звичайно по окремому кримінальному провадженню щодо російського вторгнення і звернення вже скинутого Януковича до Путіна з проханням “ввести війська” в Україну. Янукович у міжнародному розшуку, його треба арештувати і привезти в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності!"

 

Олександр Черненко


21.11.2016 р.

1.    В рамках Проекту «Модельний округ» Програми USAID РАДА, провів публічний звіт за 2 роки своєї роботи в Українському парламенті  VIII скликання перед громадськістю та представниками місцевих ЗМІ міста Чернігова.
2.    Участь у ефірі передачі «Тонкий лід» Філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція», обговорили ряд нагальних питань, підсумували діяльність Українського парламенті  VIII скликання.


22.11.2016 р. як член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя взяв участь у «круглому столі» на тему: «Реформування парламентських процедур: конституційно-правовий аналіз», який проходив спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, а також у співпраці з Лабораторією законодавчих ініціатив та  USAID «РАДА».
Дискутували на теми:
1.    Право законодавчої ініціативи народних депутатів України (обмеження певною кількістю) vs.право законодавчої ініціативи одного народного депутата.
2.    Обмеження розглядом не більше 20 законодавчих ініціатив від народних депутатів протягом чергової сесії Верховної Ради.
3.    Процедура ухвалення (голосування) рішень Верховної Ради. Мінімальна та максимальна кількість голосів народних депутатів для прийняття законів, постанов та інших актів.
4.    Якість законопроектів, які реєструються у Верховній Раді. Порушення проблеми, можливі шляхи розв’язання та розробка законопроекту.
5.    Експертиза законопроектів (можливість чи обов’язковість залучення експертних органів, організацій, установ) та значення експертних висновків.

23.11.2016 р.

1.    Робота в окрузі, зустріч з робочими колективами шкіл та ліцеїв Чернігівського району.
2.    Участь у ефірі телеканалу «Дитинець».

24.11.2016 р. під моїм головуванням проведено засідання робочої групи на базі підкомітету з питань виборів та референдумів комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя  у м. Чернігові на якому було презентовано доповідь «Досвід застосування місцевого референдуму в Україні як складової місцевої демократії».

25.11.2016 р. робота в комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.


Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206), Анатолій Євдахов (ВО №207) та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 5 грудня до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 28 листопада по 4 грудня.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини