Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:25:33

Чернігівське тролейбусне управління закупить 12 нових великих автобусів

25.11.2016   08:15

Виконком Чернігівської міської ради дав КП «Чернігівське тролейбусне управління» дозвіл на проведення тендеру на закупівлю 12 автобусів.

Мова йде про автобуси, пасажиромісткість яких не менше 70 місць.

Тендер має проходити відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Під час засідання виконкому міським головою та іншими учасниками неодноразово наголошувалося, що рішення про необхідність придбання нових автобусів для КП «ЧТУ» є принциповим. Адже місту доцільно розвивати своє комунальне підприємство. І на сьогодні саме автобусний парк ЧТУ дає левову частку його доходів. Підприємство готується взяти участь в оголошеному 17 листопада конкурсі на обслуговування міських автобусних маршрутів і має претендувати на деякі з них.

Питання тільки в тому, які джерела фінансування є оптимальними для цієї закупівлі автобусів. У випадку, якщо в результаті тендеру в переможця будуть закупатися білоруські автобуси «МАЗ», КП «ЧТУ» зможе скористатися перевагами спеціальної білорусько-української кредитної програми, за якою кредит надається на дуже вигідних умовах: річні проценти по ньому становлять 12%. Це значно менше, ніж навіть проценти по депозитах в українських банках.

У випадку ж, якщо в цьому тендері переможуть автобуси не з Білорусі, кредитні кошти (за комерційними процентними ставками) залучати буде недоцільно. Тоді автобуси будуть придбані за кошти бюджету.

З огляду на це, з проекту цього рішення виконкому вилучено пункт про джерела фінансування закупівлі.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини