Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:23:31

Виконком схвалив проект Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки

19.11.2016   08:46

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив проект Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки.

Програма розроблена Управлінням житлово-комунального  господарства Чернігівської міської ради з метою підвищення ефективності та надійного функціонування житлово-комунального господарства, а також,  задоволення потреб мешканців міста в якісних житлово-комунальних послугах згідно із встановленими нормативами та стандартами.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослава Куца на засіданні виконкому, зараз житлово-комунальне господарство міста переживає значні труднощі, і його технічний стан з кожним роком погіршується, основні фонди та обладнання потребують оновлення.

Він також повідомив, що управління ЖКГ міської ради є виконавцем 24-х Програм, які спрямовані на вирішення відповідних завдань сфери житлово-комунального господарства міста Чернігова. У цій цільовій Програмі об’єднані, зокрема, 12 Програм у галузі ЖКГ.

Відповідно до проекту рішення для реалізації Програми протягом 4-х років передбачене фінансування у розмірі 1,692 млрд  грн, з них на 2017 рік заплановано виділення  522,6 млн грн.

Програма передбачає виконання наступних завдань:

- підвищення якості житлово-комунальних послуг

- створення конкурентного середовища на ринку комунальних послуг

- забезпечення мешканців багатоповерхових житлових будинків надійною роботою ліфтів з високим рівнем комфортності та зручності

- проведення робіт з ремонту внутрішньо квартальних доріг, проїздів та тротуарів із забезпеченням водовідведення

- комплексна паспортизація вулично-дорожньої мережі з визначенням балансової вартості

- покращення технічного стану доріг шляхом проведення поточних та капітальних ремонтів доріг з посиленням конструкцій

- забезпечення комфортного та безпечного проживання приватного сектору

- зменшення пошкоджень покриття тротуарів та повна його заміна

- покращення якості роботи зливової каналізації

- покращення стану мостів та шляхопроводів

- покращення якості зовнішнього освітлення міста

- впровадження ефективного енергозберігаючого обладнання

- оновлення та розвиток озеленення міста

- облаштування та благоустрій зупинок громадського транспорту

- покращення якості та збільшення обсягів прибирання вулично-дорожньої мережі та тротуарів

- забезпечення умов для зменшення кількості безпритульних тварин

- активізація діяльності діючих ОСББ і сприяння створенню нових та інші.

Під час обговорення завдань Програми та можливостей її фінансування, міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що місто насправді має набагато більше проблемних завдань, ніж охоплено навіть цією комплексною Програмою. У той же час, і програма передбачає виконання більшого обсягу робіт, ніж їх може бути профінансовано з міського бюджету. Тому її варто розглядати як "наміри управління житлово-комунального господарства показати «дорожню карту», що першочергово необхідно зробити в місті. А скільки ми профінансуємо, яка у міста буде можливість – покаже час". На переконання міського голови, у Чернігова мають бути затверджені Програми, які передбачають вирішення нагальних потреб міста, аби мати можливість щодо їх співфінансування з державними програмами.

Виконком доручив внести проект Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки на розгляд та затвердження міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини