Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:27:41

У Чернігівській міськраді обговорили Програму підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки

11.11.2016   11:37

Проект Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки обговорюється вже кілька місяців. Про це сказав перший заступник міського голови Михайло Шостак 10 листопада, під час зустрічі з депутатським корпусом та громадськими, профспілковими організаціями підприємців міста.

Учасники зустрічі до заходів зазначеної Програми внесли правки, запропоновані депутатами міської ради, та обговорили її пріоритети.

Як зазначила начальник управління економічного розвитку міста міської ради Людмила Максименко, робота над формуванням цієї Програми велась з липня поточного року. До неї були включені заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань, які озвучували підприємці під час зустрічей з міським головою у березні, липні та вересні цього року.

Також враховані пропозиції профспілкових та громадських організацій підприємців міста, які цього разу взяли активну участь у процесі підготовки Програми. Серед них: Центр малого та середнього підприємництва громадської організації «Сяйво Сіверщини», Чернігівської торгово-промислової палати, Чернігівської профспілки підприємців «Єдність», Чернігівської міської Ліги ділових та професійних жінок та ін.

У Програмі серед пріоритетних векторів розвитку малого і середнього підприємництва визначено: підвищення якості обслуговування суб’єктів підприємництва з боку структурних підрозділів міської ради; промоція місцевих товаровиробників на вітчизняних та зовнішніх ринках; залучення до самозайнятості соціально вразливих верств населення (молодь, жінки, особи з інвалідністю), ресурсна та інформаційна підтримка.

Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів міського бюджету з урахуванням наявних фінансових ресурсів, коштів співвиконавців заходів, коштів міжнародної технічної допомоги (грантів) та інших джерел фінансування незаборонених чинним законодавством.

На вчорашню зустріч були запрошені усі депутати міської ради, адже більшість з них висловлювали думку про необхідність доопрацювання заходів Програми та про наявність великої кількості пропозицій. Як результат, пропозиції управлінню економічного розвитку міста надали лише троє депутатів, а на зустрічі були присутні четверо із загальної кількості депутатів міської ради.

За результатами обговорення управління економічного розвитку міста, як головний розробник Програми, залишив право внести ті доповнення до Програми, які мають нормативно-правове підґрунтя та реальний механізм реалізації, не дублюють вже визначені заходи Програми, а також належать до компетенції органів місцевого самоврядування.

Затверджуватись Програма підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки буде на найближчому пленарному засіданні Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини