Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:18:23

Роботодавці, профспілки та влада в області задоволенні спільною роботою

26.10.2016   13:40Агенцiя

Наскільки ефективно комунікують профспілки, роботодавці та влада, з’ясовували вчора, 25 жовтня, під час засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Загалом результатами такого діалогу в рамках регіональної угоди усі підписанти задоволені.

Зокрема голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Козир відзначив тісну та ефективну співпрацю підприємців з Департаментом економічного розвитку та Управлінням промисловості, транспорту і зв’язку ОДА. Як результат — державні замовлення для місцевих виробництв.

Ігор Москаленко, голова Федерації профспілкових організацій області, зауважив, що до пропозицій профспілок у регіоні дослухаються. Зокрема депутати обласної ради ініціюють звернення до вищих керівних органів держави щодо низки важливих питань життєдіяльності регіону, зокрема і формування тарифів на послуги ЖКГ:

— На жаль, не всі проблеми можна вирішити роботою лише на місцях. Тому консолідація зусиль, що виникла на Чернігівщині, є дуже необхідною і дієвою.

Заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова акцентувала на тому, що завдяки такій співпраці вдається вирішувати і питання кадрового голоду з робітничих професій та зайнятості населення загалом. Мова йде про домовленості роботодавців з деякими навчальними закладами, які готуватимуть затребуваних на обласному ринку праці фахівців.

Втім, працювати ще є над чим. Більшість показників Чернігівщини у економічній та соціальній сферах відповідають загально­державним тенденціям, однак проблема погашення заборгованості із заробітної плати та наявності робочих місць потребує негайного вирішення.

— На жаль, не найкращі часи переживає бюджетна сфера. Затримки з виплатою заробітної плати пояснюються обмеженістю у місцевих бюджетах області власних доходів, загальною незбалансованістю бюджетів, а також тим, що обсяги освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету не враховують реальну потребу в коштах як раніше, так і тепер на здійснення видатків установами освіти і охорони здоров’я, — зауважила Наталія Романова.

Окресленні проблемні питання знаходитимуться на посиленому контролі профільних комісій, до складу якої входять й представники сторін соціального партнерства. Для покращення ефективності регіональної Угоди на наступному засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, що відбудеться навесні 2017 року, обговорюватимуть пропозиції щодо внесення змін до зазначеного документу.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.