Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:27:44

Роз’яснення щодо нарахувань за холодне водопостачання

08.10.2016   10:21Агенцiя

Роз’яснення щодо нарахувань за холодне водопостачання при відсутності гарячого водопостачання на час проведення обслуговування обладнання та мереж теплопостачальними організаціями, строком до 15 діб на рік.

Плата за послуги з водопостачання та водовідведення, в разі відсутності засобів обліку, нараховується споживачам за нормативам затвердженими рішенням Виконавчого комітету Чернігівської міської ради №112 від 14.04.2014 року http://www.chernigiv-rada.gov.ua/filesstatic/document/Dodatok_1_18-04-2014_11-51.doc. Цім рішенням встановлюється норма споживання холодної та гарячої води на добу.

У відповідності до тарифів, затверджених НЕРЕКП та згідно з технічним регламентом, теплопостачальні організації, для проведення обслуговування обладнання та мереж в літній період, гаряче водопостачання відключають на 15 діб. При цьому в тарифі на гаряче водопостачання враховано, що гаряча вода подається лише 350 днів на рік. Тому теплопостачальні організації не проводять перерахунків за відсутності гарячої води строком не більше, ніж 15 діб на рік. Але, за цей же час КП «Чернігівводоканал», споживачам, які не мають лічильників, нараховує споживання холодної води за нормами, зазначеними у графі «Споживачі» відповідного рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради: «За відсутності гарячої води».
 
У разі відсутності гарячої води строком понад 15 діб, теплопостачальні організації відповідний перерахунок проводять в обов’язковому порядку.

Донарахування за споживання холодної води КП «Чернігівводоканал» проводяться на підставі листів-повідомлень, наданих теплопостачальними організаціями міста. При цьому інформація щодо відключень, як правило, надходить із запізненням на 1-2 місяці.
 
Так, листом ПАТ «Облтеплокомуненерго» за №2010 від 26.09.2016 року була надана інформація про планову відсутність гарячої води в багатоквартирних будинках міста за липень та серпень 2016 року. Тому перерахування у вашому будинку за адресою вул. Бєлова, 2 за липень 2016 року було проведено лише у вересні 2016 року.

Для отримання відповіді на будь-які питання, що стосуються розрахунків за послуги з водопостачання та водовідведення звертатись до абонентського відділу КП «Чернігівводоканал». Адреса абонентського відділу: м. Чернігів, вул. Бєлова, 2, тел. для довідок 671-913, 670-112.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини