Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:06:29

Як позбавитися несанкціонованих сміттєзвалищ, вирішували в ОДА

22.09.2016   14:08Агенцiя

Перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич сьогодні, 22 вересня, скликав нараду, щоб обговорити питання ліквідації в області стихійних місць видалення відходів.

Ця тема наразі є дуже актуальною, адже кількість несанкціонованих сміттєзвалищ не зменшується. При цьому погіршується санітарний стан довкілля, створюється загроза здоров’ю людей, знижується туристична та інвестиційна привабливість територій.

Міністерством екології та природних ресурсів України розроблено інтерактивну мапу сміттєзвалищ, до якої за ініціативи небайдужих громадян вноситься інформація щодо існуючих проблемних точок накопичення сміття. Необхідно лише залишити електронне звернення. Кожна проблемна зона висвітлюється на мапі жовтим кольором і є своєрідним сигналом для вжиття відповідних дій щодо ліквідації сміття. Практично щодня на мапі з’являється 3-4 нові жовті точки.

Тож на нараді обговорили, як сконцентрувати зусилля органів влади та місцевого самоврядування, а також відповідних служб, щоб оперативно та ефективно реагувати на повідомлення щодо непаспортизованих сміттєзвалищ. Адже їх ліквідація додатково потребує як фінансових затрат, так і залучення технічних та людських ресурсів.

Леонід Сахневич поставив завдання – невідкладно розробити обласний план заходів, спрямованих на ліквідацію стихійних місць видалення відходів.

– При цьому необхідно продумати, як не лише ліквідовувати вже існуючі стихійні сміттєзвалища, а й попереджати їх можливе виникнення у подальшому, – зауважив перший заступник голови ОДА.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини