Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:36:52

Чернігів приєднався до спільного проекту "Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади"

15.09.2016   09:52

У Чернігівській міській раді підписано МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ між Чернігівською міською радою, Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» та громадською організацію «Волонтерський центр «ЄДНІСТЬ» про співпрацю в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите Місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» в м. Чернігів.

Меморандум підписали: Чернігівська міська рада в особі міського голови Владислава Атрошенка, Міжнародна благодійна організація «Фонд Східна Європа» в особі президента Віктора Ляха, громадська організація «Волонтерський центр «ЄДНІСТЬ» в особі керівника Яни Манойло.

Платформа «Відкрите місто» є сучасним інтернет-сервісом, створеним для взаємодії громадян,  місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади.

Ця система надасть можливість громадянам привертати увагу до актуальних проблем своєї громади, а місцевій владі – оперативно реагувати на ці проблеми.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив вдячність усім громадським організаціям, які допомагають у налагодженні результативної співпраці громадян з місцевою владою, щоб зробити місто більш комфортним.

Ця електронна система, до якої приєднався сьогодні Чернігів, на переконання міського голови, є частиною процесу впровадження електронного документообігу, інструментів електронної демократії для ефективної комунікації влади і громадян. Це елемент шляху до того, аби зробити Чернігів більш успішним містом.

Президент Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктор Лях від імені всієї організації привітав Чернігів із залученням до проекту «Відкрите місто». Чернігів став 31 містом, що приєдналися до цієї системи. На його думку, це гарний інструмент співпраці міської влади з громадою. За його словами, європейські міста вже давно використовують нові технології комунікації з городянами.

Заступник міського голови Олександр Ломако зазначив, що приєднання Чернігова до платформи «Відкрите місто» дозволить міській владі відслідковувати проблеми, які турбують чернігівців, та сприятиме більш ефективній її роботі. Він також закликав громаду міста до активної співпраці, висловлювати як зауваження, так і конструктивні пропозиції для більш ефективного вирішення різних проблем міста.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини