Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:03:20

Уряд взяв курс на осучаснення соціальних стандартів

15.09.2016   09:38Агенцiя

На цьому наголосив Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час прес-брифінгу в Чернігівській ОДА.

— Якщо говорити про підвищення якості життя, то це, звичайно, осучаснення механізму соціальних виплат. Для України необхідно не лише індексувати мінімальні пенсії та зарплати, а й підняти їх у відсотковому значенні, — зазначив Міністр.

Посадовець розповів і про плани перерахунку пенсій тим, хто почав отримувати їх до 2008 року. Складність цього процесу полягає у «латанні дір» у пенсійному забезпеченні, а це — близько 65 мільярдів гривень.

— Політика уряду полягає в тому, щоб підвищувати соціальні стандарти - зарплати і пенсії. Але не просто підвищувати, а повернути соціальну справедливість. Не треба всім підіймати пенсію. Потрібно зробити так, щоб люди отримали належне їм.

Зауважив міністр і про особливості виплат для пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами. Зокрема, він наголосив, що для того, аби отримувати кошти, необхідно написати заяву до будь-якого відділення Пенсійного фонду України, що знаходиться на підконтрольній території. При цьому пенсіонер, за бажання, може оселитися у будь-якому із регіонів держави. Втім, задля уникнення спекулювання, дана особа не має знаходитися на окупованій частині країни більше двох місяців, якщо ж такий факт буде встановлено, виплати «заморожуються».

Розповів урядовець і про «газову політику»:

— На сьогодні рентна плата в ціні на газ становить 70%. З 1 січня 2017 року вона впаде до 29%,адже відповідний закон уже прийнятий. Це дозволить підприємствам «Укргазвидобування» збільшити видатки на розвідку і буріння нових свердловин. Перед підприємствами поставлена задача до 2020 року збільшити видобуток газу на 7,5 мільярдів кубічних метрів. Якщо це зроблять, то більше 20 мільярдів кубометрів буде суто українського газу. Ще 10 мільярдів добуватимуть приватні структури. Таким чином потреба українців у «блакитному паливі» буде виконана.

Втім такі плани Кабміну, як акцентував посадовець, не до вподоби імпортерам газу.

Андрій Рева звернув увагу і на механізм встановлення газових лічильників на багатоквартирні будинки:

— У законі чітко прописано, що структура, яка подає газ, має обладнати газовими лічильниками відповідні домогосподарства. Замість того, аби слідувати законодавству, підприємства-монополісти пішли іншим шляхом — почали ставити лічильники на будинок.Втім споживачем є конкретне домогосподарство, а не будинок в цілому, що зафіксовано у договорі.
Тож такі дії можуть слугувати приводом подачі позову до суду.

Також під час спілкування з журналістами міністр наголошував на важливості якісного проведення реформ, зокрема у частині децентралізації, яка вже демонструє хороші результати на Чернігівщині.

В ході візиту міністр соціальної політики України мав зустрічі не тільки з високопосадовцями, керівниками дотичних до галузі підприємств та журналістами. Ще до початку роботи на засіданні колегії Андрій Рева відвідав відділ соціальних допомог та субсидій і офіс Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної у місті Чернігові ради, де скористався нагодою безпосередньо поспілкуватися і з працівниками, і зі споживачами соціальних послуг.

Також міністр оглянув базу Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження». Він відзначив високий рівень закладу та ефективність надаваної ним допомоги. Разом із адміністрацією центру Андрій Рева обговорив перспективи створення відділення паліативної допомоги на базі «Відродження».

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини