Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:22:47

Чим ширший соціальний діалог, тим міцніша суспільно-політична ситуація в державі

30.08.2016   08:18Агенцiя

Такої спільної думки дійшли учасники чергової робочої наради щодо сприяння забезпечення дії та дотримання вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні», яку провів заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

Як було наголошено в ході обговорення порушенного питання, в кожній конфліктній ситуації, що виникають в соціально- економічних, політичних чи інших процесах супільного розвитку, потрібно вчитися домовлятися аби вирішувати будь-які спірні питання, що заважають рухатися вперед.

Учасники наради зазначили, що Міністерство соціальної політики як центральний орган виконавчої влади, своєю діяльністю забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері соціального діалогу, а органи місцевого самоврядування та виконавчої влади, роботодавці, у свою чергу, повинні сприяти забезпеченню дотримання вимог Закону «Про соціальний діалог в Україні» на місцях (в регіонах) шляхом залучення соціальних партнерів до процесу формування та прийняття рішень стосовно економічного розвитку регіону та регулювання соціально-трудових відносин.

В конструктивному обговоренні порушених питань взяли участь керівники та представники Федерації профспілкових організацій області; обласної організації роботодавців та обласної організації роботодавців «Сіверщина»; територіального форуму профспілкових організацій Чернігівщини, інші запрошені.

Як результат, було прийнято рішення щодо створення робочої групи зі сприяння забезпеченню дотримання вимог Закону України «Про соціальний діалог в Україні», до складу якої увійдуть представники від сторін-учасників наради, виконавчої і представницької влади області, з кандидатурами яких вони визначаться вже найближчим часом.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.