Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:09:59

Виконком прийняв рішення про забезпечення безперебійного харчування учнів у школах Чернігова

27.08.2016   10:36

Виконком Чернігівської міської ради прийняв рішення «Про забезпечення безперебійного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова».

Цим рішенням він доручив КП «Шкільне» з початку навчального року і до завершення процедури відкритих торгів на харчування школярів і укладення договору з їх переможцем забезпечити безперебійне харчування учнів.

Харчування дітей пільгових категорій, яке для їх родин безкоштовне, виконком доручив здійснювати в повному обсязі за рахунок КП «Шкільне». У майбутньому ці кошти мають відшкодовуватися з державного бюджету. Це стосується в Чернігові 1900 дітей-пільговиків, 600 з яких відвідують групи продовженого дня, тобто їдять у шкільних столових двічі. Вартість разового харчування зараз – 12 грн.

Харчування учнів молодших класів, які не є пільговиками, буде тимчасово здійснюватися на ту суму коштів, яку платять батьки. Після завершення тендеру і укладення договору з його переможцем – а це очікується 19-20 вересня – міський бюджет знову отримає право доплачувати до батьківських коштів свою частку, як раніше, і буде це робити.

Досі з 12 гривень вартості однієї порції за кожного учня молодших класів м. Чернігова міський бюджет сплачував 8 грн і батьки – 4. Тепер тимчасово, орієнтовно на 2 тижні, КП «Шкільне» готове організувати харчування за 4 грн, якщо батьківські комітети не вирішать збільшити цю суму для своїх дітей власним коштом. Такі рішення можуть прийматися як батьками учнів молодших класів усієї школи, так і окремими класами. Але й виходячи з суми в 4 грн КП «Шкільне» розробило приблизне двотижневе меню, яке враховує нормативи і за яким харчування учнів може відбуватися.

Необхідність у сьогоднішньому рішенні виконкому міської ради виникла через те, що навесні цього року міське управління освіти, на виконання рішення антимонопольного комітету, вимушено було розірвати вже укладений договір про надання послуг харчування в загальноосвітніх навчальних закладах міста з КП «Шкільне». Проводиться нова тендерна процедура закупівлі цієї послуги. Розкриття пропозицій учасників торгів має відбутися 2 вересня. Після цього і після оголошення переможця торгів до підписання угоди з ним має бути витриманий процесуальний строк, пов’язаний з правом на оскарження. З урахуванням цих вимог закону, нова угода буде підписана якнайшвидше.

Для учнів середніх і старших класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова ніяких змін не відбувається, оскільки вони й раніше оплачували харчування повністю.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини