Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:29:11

Відтепер чернігівські депутати публічно звітуватимуть, куди кожен з них витратив кошти "депутатського фонду"

13.08.2016   11:16

Депутати Чернігівської міської ради цього року матимуть так званий «Депутатський фонд», але кожен з них зобов’язаний буде звітувати про його використання публічно, на веб-порталі міської ради.

Також вони зможуть скеровувати частину цих коштів, яка має піти на міські дороги і міждворові проїзди, не тільки на капітальні, а й на поточні ремонти твердого покриття.

Саме такі правки були внесені після обговорень проекту цієї програми в сесійному залі Чернігівської міської ради 11 серпня.

Отже, відповідна програма депутатами прийнята і з сьогоднішнього дня діє. Офіційна назва документу - «Програма здійснення заходів, що не могли бути передбачені під час складання міського бюджету, та забезпечення діяльності депутатів Чернігівської міської ради на 2016 рік».

Програма передбачає надання кожному депутату міської ради права направити визначену частину коштів міського бюджету на той напрямок, який цей депутат вважає пріоритетним. Таким чином депутат одержує додаткову можливість здійснити свої виборчі програми.  Фінансування має направлятися адресно, але тільки на:
    -   здійснення соціального захисту громадян, які опинилися у скрутному становищі;
    -   зміцнення матеріально-технічної бази закладів міста, які фінансуються з міського бюджету, об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Чернігова;
    -   здійснення облаштування території міста.

 
На реалізацію програми з міського бюджету передбачено 8,4 млн грн. Половина цих коштів – а саме 4,2 млн грн, тобто по 100 тис грн на кожного депутата – мають спрямовуватися за загальним фондом бюджету, тобто можуть використовуватися на будь-який напрямок роботи в окрузі.

Друга половина загальної суми - теж по 100 тис грн на депутата - має спрямовуватися за спеціальним фондом міського бюджету, а саме - бюджетом розвитку.

Цього року депутати домовились не розпорошувати ці кошти, а направити їх на одну спільну міську справу: здійснення ремонтів вулиць і міждворових проїздів, включаючи приватний сектор. Об’єкт, на якому мають бути виконані дорожні роботи за направлені ним кошти, кожен депутат визначає самостійно за результатами своєї роботи в окрузі.

Проект програми передбачав тільки капітальні ремонти, але вже на засіданні сесії депутати змінили це положення, дозволивши направляти кошти і на поточні ремонти асфальтного покриття.

Аби дорожні роботи вдалося завершити до настання зимового сезону, міський голова попросив депутатів визначитися з об’єктами в найближчі дні.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.