Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:00:00

Представники поліції та облдержадміністрації визначили спільні заходи щодо забезпечення безпеки дорожнього руху

13.08.2016   09:58Агенцiя

У приміщенні Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області відбулась прес-конференція з нагоди початку Всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху.

Перед журналістами виступили керівник відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області Андрій Вовк, начальник Управління патрульної служби поліції у місті Чернігові Олександр Леонов, начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку Чернігівської облдержадміністрації Сергій Меженний та начальник Управління Укртрансінспекції в області Василь Петришин.

Посадові особи через представників засобів масової інформації відзвітували перед громадою про стан аварійності на автодорогах області та визначили спільні заходи, спрямовані на зменшення дорожньо-транспортного травматизму.

Так, працівниками підрозділів превентивної діяльності в цей період буде посилено щільність нарядів на автодорогах Державного значення в передвихідні та вихідні дні, коли значна кількість автовласників вирушають з великих міст на відпочинок у провінцію, а потім повертаються назад.

Стосовно ж самого міста Чернігова, то тут поліцейські наряди будуть здійснювати посилений контроль на аварійно–небезпечних ділянках доріг, особливу увагу приділяючи грубим порушникам правил дорожнього руху.

Представники облдержадміністрації наголосили на контролі за якістю надання послуг та технічному стані транспортних засобів, що перевозять пасажирів.

Сергій Меженний визначив два найбільш проблемні питання в цьому аспекті.

По-перше - це мораторій на перевірки посадовими особами, які відповідають за безпеку дорожнього руху, підприємств, що надають послуги з перевезення пасажирів.

По-друге - присутність в регіоні так званих «нелегальних» пасажироперевізників, що унеможливлює їх контроль, та притягнення до відповідальності в разі виявлення порушень.

Підводячи підсумки наради було прийнято рішення про створення робочої групи при облдержадміністрації, в яку увійдуть не тільки правоохоронці та посадові особи органів влади, а й представники громадськості та мас-медіа. Завдання групи буде полягати у виявленні та документуванні перевізників, що працюють не в правовому полі та дослідженню реального технічного стану транспортних засобів, що перевозять людей на законних підставах.

За результатами зустрічі також було визначено основні напрямки співпраці між поліцією та відповідними підрозділами облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини