Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:16:00

Правління Пенсійного фонду України працювало у Чернігові

23.07.2016   10:21Агенцiя

У Чернігівській облдержадміністрації було проведено виїзне засідання правління Пенсійного фонду України на чолі з головою правління Олексієм Зарудним.

У вступній частині засідання голова облдержадміністрації Валерій Куліч привітав учасників зібрання на Чернігівщині та коротко ознайомив їх з особливостями демографічної ситуації в регіоні. Також керівник виконавчої влади області звернув увагу представників правління Пенсійного фонду на окремі проблемні явища, виявлені в ході практики державного управління в Чернігівській області, які, на переконання керівника, потребують уваги фахівців, зокрема, галузі пенсійного забезпечення.

— Ми зіштовхнулися з проблемою неофіційної виплати заробітних плат. Особливість її на сьогоднішній день у тому, що проти «білої» зарплатні виступають не роботодавці, а працівники. Люди просять керівників виплачувати зарплату «в конверті», побоюючись втратити субсидію. Звісно, ми втілюємо відповідний план заходів разом із фіскальною службою та в інформаційній сфері. Але ця проблема стосується і Пенсійного фонду, бо через неї не відбувається наповнення фонду відрахуваннями із заробітних плат. Тому прошу розглянути варіанти спільних дій для врегулювання проблеми, – сказав Валерій Куліч.

Також голова ОДА наголосив на необхідності координування дій державних органів, у частині реформування своїх територіальних підрозділів, з діями органів місцевого самоврядування та виконавчої влади на місцях з огляду на ймовірну модель майбутнього адміністративно-територіального устрою.

— Практично всі територіальні органи зараз перебувають у стані реформування. У тому числі й Пенсійний фонд. Але кожен реформується по-своєму, часто не зважаючи на модель майбутнього адміністративно-територіального устрою області. А це вкрай важливо враховувати, щоб потім ефективно «нанизати» на неї всю обслуговуючу сферу, – наголосив голова ОДА.

У відповідь на це голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний відзначив актуальність озвучених проблем, подякував за сприяння в організації засідання і увагу до нього та запевнив, що висловлені головою ОДА думки будуть взяті до уваги та опрацьовані.

На порядку денному виїзного засідання правління ПФУ стояло кілька питань: про підсумки роботи фонду у І півріччі поточного року, стан організації правової роботи у структурних підрозділах ПФУ та виконання ними вимог антикорупційного законодавства. Крім того, було заслухано звіти про роботу Чернігівського, Сумського та Київського обласних управлінь.

Як зауважив, доповідаючи з першого питання, заступник голови правління ПФУ Владислав Машкін, головне завдання Пенсійного фонду України виконано: пенсії профінансовано й виплачено вчасно та у повному обсязі. Загальні видатки фонду у І півріччі поточного року склали 113,9 мільярда гривень. При цьому позики для забезпечення виплат не залучались.

Загальні доходи бюджету Пенсійного фонду у січні-червні поточного року склали 117,3 мільярда гривень, що на 25,4 мільярда менше минулорічного аналога. Таке погіршення надходжень фахівці пов’язують зі зниженням ставки єдиного соціального внеску.

Середній розмір пенсії в Україні станом на 1 липня становить 1738,85 гривні (на 1 січня було 1699 гривень). До слова, на Чернігівщині він склав 1616 гривень.

— Непогані в цілому результати роботи фонду у І півріччі — не привід заспокоюватися, — наголосив голова правління ПФУ Олексій Зарудний. У фонді необхідно й надалі впроваджувати нові, сучасні форми й методи роботи та аналізу її результатів, працювати з роботодавцями з метою скорочення числа нелегальних та мінімальних зарплат найманим працівникам.

Подібні заходи мають призвести до більш активного поповнення бюджетного кошика ПФУ. Так, наприклад, за інформацією начальника головного управління ПФУ у Чернігівській області Петра Кулініча, завдяки тому, що після відповідних роз’яснень роботодавці офіційно оформили трудові відносини з 1357 працівниками, фонди соціального страхування додатково отримали 6,1 мільйона гривень єдиного внеску. До Пенсійного ж фонду за цей період в області всього зібрано 20,7 мільйона гривень (122,3% запланованого).

Водночас 354 тисячі пенсіонерів, які проживають на Чернігівщині, протягом січня – червня поточного року отримали 3,1 мільярда гривень пенсійних виплат та допомог.

Ще одна позитивна тенденція в області — зменшення кількості працівників, які отримують заробітну плату, меншу або на рівні законодавчо встановленого мінімуму. Сьогодні таких людей — 12,3% загальної кількості працюючих. І спільне завдання всіх причетних установ — домогтися того, щоб цей відсоток щоразу зменшувався, людська праця оплачувалася достойно, гарантувала належний рівень життя працівників та відповідні відрахування до фондів соціального забезпечення.

Під час обговорення питань порядку денного наголошувалося на необхідності актуалізації позитивного іміджу Пенсійного фонду України, посиленні роз’яснювальної роботи серед населення та ініціюванні змін до законодавства, які б гарантували належний рівень пенсійного забезпечення в державі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини