Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:38:16

ОВК 206: Конфлікт між заступником голови та секретарем з приводу реєстрації подань на заміну членів ДВК

06.07.2016   12:19Агенцiя

4 липня в окружній виборчій комісії № 206 одномандатного виборчого округу відбувся конфлікт між заступником голови Примерою Іриною Олександрівною та секретарем Соломахою Сергієм Васильовичем з приводу реєстрування подань на заміну членів дільничних виборчих комісій.

На момент, коли мало розпочатися засідання окружної комісії, о 18.00, у коридорі приміщення, де розташована ОВК, перебувало близько 10 осіб. Вони  бажали внести подання на заміну членів ДВК. Реєстрацію подань здійснював секретар комісії Соломаха Сергій Васильович. Заступник голови комісії зробила зауваження, що прийом документів здійснюється надто повільно, а потім продовжила реєстрацію самостійно, зайнявши робоче місце секретаря. На думку самого секретаря, заспупниця прешкоджала йому здійснювати свої обов’язки, відібравши журнал реєстрації.

У конфлікт втрутилися також члени комісії та голова. Зокрема, голова комісії підтримав дії Ірини Примери, зауваживши, що вона приступила до реєстрації документів для того, щоб прискорити процес.

Не погодилася з ним член комісії Мозгова Ольга Василівна: ”Якщо секретар не встигає, то заступник може допомогти, але не зайняти його місце, взяти журнал і не давати йому реєструвати. Комісія колегіальний орган і ви не можете одноосібно відсторонити секретаря від роботи”.

Відповідно до п. 5.2 Постанови ЦВК №350 від 15.09.2010 “Документи та звернення, що надходять  до  виборчої комісії,  мають право приймати голова  комісії,  заступник  голови комісії, секретар або інший визначений комісією член комісії”.

Важливо наголосити на тому, що аналогічна ситуація відбувалася 29 червня під час прийняття подань на членів ДВК. Нагадаємо, що початок прийом документів від кандидатів було зупинено на 8 годин. Однією з причин стала відсутність журналу для реєстрації. Тоді секретар Сергій Соломаха намагався розпочати реєстрацію, запропонувавши вносити кандитдатів в інший журнал. Проте за словами секретаря, заступниця голови комісії Ірина Примера не погодилася на його пропозицію. Це затягнуло початок прийому подань ще на кілька годин.  
Від початку в роботі ОВК №206 простежується низка як організаційних, так і особистих конфліктів. Вони в тому числі впливають на якість роботи окружної комісії.


https://www.oporaua.org/325-rehiony/chernigivska/42852-ovk-206-konflikt-mizh-zastupnykom-holovy-ta-sekretarem-z-pryvodu-reiestratsii-podan-na-zaminu-chleniv-dvk

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.