Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:44:23

Через втручання народних депутатів України в ОВК 206 оголошено перерву в засіданні з формування складу ДВК

02.07.2016   09:25Агенцiя

1 липня, народні депутати України та кандидат в народні депутати Юрій Власенко (ВО “Батьківщина”) намагалися завадити виборчій комісії прийняти рішення щодо відхилення частини подань до складу ДВК у виборчому окрузі № 206.

Перед початком засідання стало відомо про те, що ЦВК прийняла рішення про заміну голови ОВК Євгенія Артеменка, тож засідання проводила заступник голови Ірина Примера.

Під час розгляду питання про формування складу дільничних виборчих комісій, народні депутати України Валерій Дубіль та Іван Крулько, а також кандидат в депутати Юрій Власенко намагалися перешкодити заступнику голови ОВК Ірині Примері оголосити Постанову щодо відхилення кандидатур, запропонованих окремими субєктами подання до складу дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року

Натомість, Ірина Примера в грубій формі висловилася на адресу депутата Івана Кулька. Під час повторної спроби оголосити Постанову в приміщенні окружної комісії зчинилася штовханина за участі згаданих осіб.

Слід зазначити, що зміст Постанови був суперечливим, а члени комісії, зокрема Ольга Мозгова, висловлювали окрему думку щодо цього рішення. Також, через шум у приміщенні, де засідала ОВК, зміст Постанови не був почутий більшістю присутніх.

ОПОРА нагадує, що відповідно до ч. 6 ст. 108 Закону України “Про вибори народних депутатів України” рішення, дії чи бездіяльність окружної виборчої комісії, її члена може бути оскаржено до суду. Скарга щодо бездіяльності окружної виборчої комісії також може бути подана до Центральної виборчої комісії, а відповідно до п. 17 ч. 2 ст. 30 Закону Центральна виборча комісія розглядає заяви і скарги на рішення, дії або бездіяльність окружних виборчих комісій і приймає рішення з цих питань.

Офіційний спостерігач ОПОРИ, присутня на засіданні, звернулася за номером 102 та викликала поліцію.

Рішення про відхилення кандидатур до складу ДВК, яке намагалися заблокувати присутні на засіданні, все ж таки прийняли, після чого було оголошено перерву. Питання порядку денного щодо формування складу ДВК не було розглянуто.

Нагадаємо, що сьогодні спливає строк формування складу дільничних виборчих комісій. Раніше ОПОРА повідомляла про проблеми в роботі комісії, пов’язані із процесом прийняття подань щодо кандидатур до складу ДВК від кандидатів у депутати, а саме, проблеми з прийомом подань від кандидатів в останній день прийняття, а також, виявлення ОВК фактів подання неточних та неправдивих відомостей в поданнях на членів ДВК

Згодом в приміщення ОВК прибули представники секретаріату ЦВК. Новопризначений голова комісії Сульдін Анатолій Петрович ("Блок Петра Порошенка "Солідарність") присутній в приміщенні ОВК. На виклик щодо втручання в роботу виборчої комісії прибула слідчо-оперативна група.

Станом на 21:35 окружна виборча комісія продовжила засідання. Новий голова склав присягу і запропонував повернутися до розгляду Постанови, прийнятої на початку. Однак пропозиція набрала лише 8 голосів членів ОВК, 10 членів комісії проголосували «проти». Рішення прийнято не було. Наразі народні депутати відсутні в приміщенні ОВК.

Інформація оновлюється.


https://www.oporaua.org/novyny/42811-chernihivshchyna-cherez-vtruchannia-narodnykh-deputativ-ukrainy-v-ovk-206-oholosheno-perervu-v-zasidanni-z-formuvannia-skladu-dvk-video

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини