Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:01:36

ВО 206: ЦВК відмовила в реєстрації представнику КПУ

07.06.2016   19:39Агенцiя

7 червня, Центральна виборча комісія на своєму черговому засіданні відмовила у реєстрації як кандидата у народні депутати у виборчому окрузі № 206 висуванцю Комуністичної партії України Кононовичу Михайлу Адамовичу. За відповідне рішення проголосували 12 з 12 присутніх на засіданні членів Комісії.

У своєму рішенні ЦВК посилалася на дію Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", що був прийнятий Верховною Радою 9 квітня 2015 року.

Нагадаємо, відповідно до пункту 8 частити 1 статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів" Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати в разі: "висування кандидата (кандидатів) у депутати від партії, яка здійснює пропаганду комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, їхньої символіки та щодо якої в установленому Кабінетом Міністрів України порядку прийнято рішення про невідповідність її діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Окрім того, Михайло Кононович не вказав у біографії місце роботи та займану посаду. А у заяві висуванець КПУ не вказав, що у разі обрання народним депутатом відмовиться від діяльності, що несумісна з мандатом народного депутата.

Зауважимо, що Михайло Кононович уже має досвід змагання за мандат народного депутата. Під час  чергових у 2012 та позачергових у 2014 роках виборів народних депутатів України він йшов за списком Комуністичної партії (під номерами 76 та 95 відповідно). Однак, до Верховної Ради так і не потрапив. Втім, здобув досвід помічника народного депутата - працював з депутатами від КПУ Андрієм Найдьоновим (6 скликання) та Олександром Присяжнюком (7 скликання).

Святослав Бабіля, координатор громадського спостереження у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини