Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:06:57

В ОВК № 206 відбулася дискусія щодо затвердження проекту кошторису видатків

07.06.2016   13:56Агенцiя

6 червня, окружна виборча комісія № 206 провела чергове засідання. Два новопризначених члени комісії склали присягу та набули повноважень, а основним питанням порядку денного стало затвердження проекту кошторису, за яким працюватиме окружна і дільничні виборчі комісії під час виборів.

Відповідно до ч. 6 ст. 46 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, окружна виборча комісія у десятиденний строк з дня її утворення на основі середніх норм видатків, затверджених Центральною виборчою комісією, складає єдиний кошторис видатків для підготовки і проведення виборів із включенням до нього видатків окружної виборчої комісії та видатків для потреб дільничних виборчих комісій, який затверджується Центральною виборчою комісією.

Проте, як з’ясувалося на засіданні, ЦВК не надала окружній комісії середніх норм видатків, а також не визначила ліміт витратних коштів згідно з процедурою. Натомість, до ОВК надійшов пропонований Єдиний кошторис видатків у сумі 2502010 грн. Члени окружної виборчої комісії не погоджувалися затвердити проект кошторису, який не підтверджений середніми нормами, як вказано у Законі.

Водночас слід зазначити, що порядок фінансування окружних виборчих комісій затверджений Постановою ЦВК від 12.07.2012 №110 передбачає особливості затвердження кошторису на проміжних виборах: “ЦВК у разі проведення повторних або проміжних виборів депутата в одномандатному виборчому окрузі визначає обсяг коштів, необхідних для окружної виборчої комісії з урахуванням видатків для потреб дільничних виборчих комісій відповідного виборчого округу”. У пункті 4 Порядку зазначено: “У разі проведення повторних, проміжних виборів депутата в одномандатному виборчому окрузі окружна виборча комісія на підставі визначеного Центральною виборчою комісією обсягу коштів у десятиденний строк з дня її утворення складає та подає на затвердження до Центральної виборчої комісії проект єдиного кошторису видатків окружної виборчої комісії для підготовки та проведення повторних, проміжних виборів депутата в одномандатному виборчому окрузі”. Тобто Порядок фінансування, на відміну від Закону України “Про вибори народних депутатів України”, не передбачає затвердження середніх норм видатків.

У пошуках рішення, яке забезпечить належну роботу окружної та дільничних комісій, члени ОВК прийняли рішення затвердити частину обсягу коштів необхідних для підготовки та проведення дострокових виборів народних депутатів у 206 виборчому окрузі у сумі 2 502 010 грн. у відповідності до Постанови ЦВК від 3 червня 2016 року №172 та надіслати до ЦВК проект Єдиного кошторису видатків окружної виборчої комісії. 

Також під час засідання комісія визначилася щодо надання права підпису фінансової та податкової звітності. Відповідно, право першого підпису отримав голова ОВК Артеменко Євгеній Володимирович, право другого підпису – головний бухгалтер Музика Надія Михайлівна.
Окрім того, члени комісії вирішили організаційні питання - розподілили функціональні обов’язки та затвердили графік чергування.

Святослав Бабіля, координатор громадського спостереження у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини