Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:49:52

Про результати роботи Пенсійного фонду України в області після реорганізації

27.04.2016   08:26Агенцiя

Про справи пенсійні говорили сьогодні на колегії відповідального органу області. Варто зауважити, що показники, представлені у доповідях, наведені в розрізі підвідомчих управлінь, які функціонували у І кварталі, тобто до реорганізації.

Як працює структура після оптимізації та які плани має на майбутнє, слухала і заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

За перші три місяці року загальний обсяг надходжень до бюджету головного управління склав понад 1,4 мільярда гривень. Планові показники не виконали лише чотири райони.

Управління Пенсійного фонду області спільно з органами виконавчої влади, правоохоронними органами, соціальними партнерами плідно працює і з підприємствами-боржниками. До слова серед них є й економічно активні.

Основна проблема точиться навколо відшкодування пільгових, наукових пенсій та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Практично вся сума заборгованості охоплена заходами примусового стягнення. Втім витребувати кошти у примусовому порядку часто буває неможливо, оскільки гроші відсутні на рахунках боржників; немає майна, на яке можна звернути стягнення; або ж взагалі боржник відсутній за місцем реєстрації.

Крім того, більша частина загальної суми залишку нестягнутого органами ДВС, обтяжена дією мораторію на примусову реалізацію майна державних підприємств або мораторію у справах про банкрутство. На вільну від заборони частку припадає ще й борг по заробітній платі.

Наразі в області проводиться робота щодо затвердження графіків погашення заборгованості та контролю за їх виконанням. Станом на 1 квітня таких графіків укладено 59, на загальну суму — 1,2 мільйона гривень.

Управління Пенсійного фонду області спільно з органами Державної фіскальної служби тримають на контролі питання використання нелегальної найманої праці - як щодо виявлення таких працівників, так і упередження неофіційного працевлаштування.

Саме завдяки таким заходам протягом січня-березня роботодавці офіційно оформили трудові відносини з 663 найманими працівниками.

Співпрацюючи з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронними органами, роботодавцями вдалося досягти значного зменшення кількості працюючих, що отримують заробітну плату на рівні мінімальної або менше мінімальної.

Довідково: За рік кількість працюючих в області, що отримували заробітну плату на рівні або менше мінімальної, зменшилась на 41,5%. Відсоток цих осіб до загальної кількості працюючих у лютому 2016 року складав 11,8%. Середньоукраїнський показник 8,8%.

Варто зауважити, що в області своєчасно проведені всі масові перерахунки пенсій відповідно до законів України та рішень Уряду.

На особливому контролі перебуває питання пенсійного забезпечення сімей загиблих в районах проведення антитерористичної операції та учасників АТО.

До органів Пенсійного фонду області звернулося за переведенням виплати за місцем фактичного проживання 5086 осіб, які виїхали з території Донецької та Луганської областей. Взяття на облік та виплата пенсій здійснюється невідкладно за матеріалами електронних пенсійних справ.

— Сьогодні на вас покладена велика відповідальність. Подекуди від вас залежить навіть соціальна обстановка в регіоні. Однак,ми маємо ще одне спільне завдання — йти європейським шляхом розвитку та роз’яснювати людям усі кроки реформ, — зауважила Наталія Романова.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини