Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:12:31

В обласній раді обговорили шляхи активізації співпраці з центром Великопольського воєводства та Чернігівщиною

27.04.2016   08:12Агенцiя

З 25 по 28 квітня в Чернігові перебуває делегація з м.Познань (Республіка Польща). У рамках візиту директор медичного центру імені Св.Яна Павла ІІ Леслав Ленартович та директор Великопольської групи підтримки підприємців PRO PROGRESS Томаш Крушинський планують провести ряд зустрічей із керівництвом області та міста Чернігова, представниками медичної галузі та бізнесу.

Під час проведення цих заходів будуть обговорені перспективи і основні організаційні аспекти реалізації спільного польсько-українського проекту щодо співпраці в економічній та гуманітарній сферах.

26 квітня представники польської делегації зустрілися з головою обласної ради Ігорем Вдовенком. У ході спілкування очільник обласного представницького органу підкреслив, що Україна нині проходить важливий етап становлення моделі розвитку суспільства та держави на найближчу перспективу.

- Взявши за основу європейський вибір, ми прагнемо максимально використати доробок провідних європейських країн й водночас зберегти свою національну ідентичність. Саме у цьому плані цікавий досвід нашого західного сусіда – Республіки Польща в частині реформування місцевого самоврядування та проведення децентралізації влади, - зазначив голова обласної ради.

Ігор Вдовенко наголосив на тому, що представницький орган Чернігівщини відкритий до діалогу і налагодження взаємовигідної співпраці із польськими колегами та готовий всіляко сприяти втіленню у життя важливих для розвитку області проектів.

Томаш Крушинський детально розповів про польське бачення співпраці з Чернігівщиною, пропозиції щодо реалізації спільного проекту. Польський гість виступив із ініціативою поглиблення економічної співпраці між підприємствами обох країн шляхом підписання відповідної угоди або меморандуму. Він також відзначив, що у Познані є чимало фірм, які зацікавлені у налагоджені бізнес контактів з українськими виробниками, зокрема і на Чернігівщині.

Крім того, Томаш Крушинський виступив із пропозицією щодо надання експертної підтримки органам місцевого самоврядування Чернігівщини, у рамках якої польські фахівці зможуть поділитися досвідом і практичними порадами із своїми українськими колегами.

Розповідаючи про перспективи співпраці у медичній галузі, Леслав Ленартович презентував учасникам зустрічі ініціативу щодо організації навчання та стажування випускників Чернігівського базового медичного коледжу у відповідних навчальних закладах Польщі. Завдяки цій програмі медичні працівники, окрім корисних знань і навичок, зможуть отримати ще й диплом польського зразка.

За підсумками зустрічі сторони домовились обмінятися у найближчий час пропозиціями щодо конкретних шляхів налагодження конструктивного співробітництва.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.