Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:30:24

Відбулося друге, заключне, засідання четвертої сесії обласної ради

22.04.2016   09:04Агенцiя

21 квітня, голова обласної ради Ігор Вдовенко разом з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем провів президію і друге засідання четвертої сесії обласного представницького органу Чернігівщини.

Перед початком пленарного засідання депутати плідно попрацювали у постійних комісіях та фракціях обласної ради.

Розпочинаючи друге засідання четвертої сесії, голова обласної ради повідомив, що на президії головний редактор газети «Гарт» Дмитро Іванов відкликав заяву про реформування даного видання, у зв'язку з необхідністю більш детального вивчення майнових питань. Тому проект рішення про реформування газети «Гарт» та редакції цього друкованого ЗМІ буде внесений на розгляд після надходження повторної заяви. Також Ігор Вдовенко поінформував колег про уточнення змісту назви та тексту проекту рішення щодо ініціювання звільнення заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації.

Затвердивши порядок денний та часовий регламент, депутати обласної ради приступили до роботи.

На першому засіданні четвертої сесії були розглянуті всі питання порядку денного, крім одного – «Про здійснення співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету». Воно було відтерміновано за пропозицією обласної державної адміністрації у зв'язку з необхідністю визначення уточненої суми співфінансування в цінах поточного року по окремих інвестиційних проектах. Тож робота другого засідання розпочалася саме з розгляду цього питання.

Цим рішенням обласної ради внесно зміни до показників обласного бюджету на нинішній рік щодо передбачення видатків для здійснення співфінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку у сфері освіти, охорони здоров'я та соціального захисту населення, які будуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Співфінансування з обласного бюджету становитиме 2 млн. 592 тисячі 821 гривня й буде спрямоване на реконструкцію існуючого клубу ЗОШ - інтернату І-ІІІ ступенів в с. Черешеньки Коропського району, будівлі хірургічного корпусу обласної лікарні, господарсько-побутового корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру, покрівлі будівлі променевої терапії (радіологія) та фасаду будівлі головного корпусу (старого) обласного онкологічного диспансеру, інфекційного відділення обласної дитячої лікарні, а також капітальний ремонт теплотраси та інших об'єктів Козелецького геріатричного пансіонату тощо.

Потім народні обранці заслухали інформацію свого колеги, голови тимчасової контрольної комісії Юрія Болоховця щодо комплексної перевірки діяльності Козелецького районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства «Козелецьрайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» обласної ради. За словами виступаючого, під час перевірки члени тимчасової контрольної комісії з'ясували, що на підприємстві проводиться недостатня робота по виявленню незаконних вирубок лісу та лісовідновленню. Керівництво «Козелецьрайагролісгосп» займає пасивну позицію стосовно забезпечення ефективного ведення господарства. Крім того, виявлені факти приписок при виконанні робіт та реалізації лісопродукції, яка, в основному, здійснюється без проведення тендерів по прямим поставкам тощо.

Виступаючи по цьому питанню, депутат облради Сергій Пащенко запропонував для більш детальної перевірки фінансово-економічної діяльності ДП «Козелецьрайагролісгосп» долучити до роботи тимчасової контрольної комісії обласної ради фінінспекцію. Також з метою підвищення ефективності функціонування та запровадження нових форм господарювання надати пропозиції щодо подальшої роботи КП «Чернігівоблагроліс» та його дочірніх підприємств.

В результаті обговорення, депутати дали протокольне доручення тимчасовій контрольній комісії підготувати висновки та звіт щодо проведення комплексної перевірки «Козелецьрайагролісгосп» на наступну сесію.

Далі були розглянуті Звернення до вищих керівних органів державної влади. В їх числі, «Звернення до Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича щодо забезпечення фінансування з Державного бюджету України експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення», яке на затвердження сесії вніс голова обласної ради.

Проект «Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування пільгового проїзду громадян», запропонований депутатом обласної ради Сергієм Сергієнком.

«Звернення до голови Чернігівської обласної державної адміністрації Куліча В.П. щодо заступника голови Прилуцької районної державної адміністрації Бобошка В.М.», подане депутатом обласної ради Сергієм Пащенком.

«Звернення до Кабінету Міністрів України щодо перегляду тарифних ставок працівникам 1-3 тарифних розрядів» було ініційоване депутатом Григорієм Супруном.

Усі подані народними обранцями Звернення були затверджені їхніми колегами більшістю голосів.

Наступним рішенням ради внесено зміни до складу президії обласної ради сьомого скликання, до її складу вводиться керівник міжфракційної депутатської групи «Депутатський контроль» Сергій Пащенко. Про її створення було оголошено на першому засіданні четвертої сесії.

Згідно з порядком денним далі були розглянуті та прийняті як рішення ради депутатські запити Анатолія Хавила, Сергія Охонька, Ольги Чередник, Володимира Селянського, Артура Зінов'єва та Олени Шинкаренко.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини