Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:07:51

Якщо не вдосконалити виборче законодавство то експерти вже знають переможця по 206 округу

19.04.2016   14:04Агенцiя

18 квітня відбулась публічна дискусія на тему “Перспективи прийняття Виборчого кодексу та забезпечення відкритості Державного реєстру виборців”.

На зустрічі були присутні: Народний депутат України Олександр Кодола, начальник Відділу адміністрування ДРВ Чернігівської ОДА Валерій Білоокий та запрошений експерт Павло Пущенко.

Також були присутні Голова Деснянської районної у м.Чернігові ради Володимир Грецький, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Деснянської ради Ярослав Галушко, Ратан Ахмедов помічник народного депутата Евлахова А.С., політичний технолог Паперний Юрій та інші громадські активісти.

Валерій Білоокий подякував ГО "Центру підтримки громадських ініціатив" за плідну та конструктивну співпрацю під час минулих виборів, та запросив до себе представників організації для більш детального опрацювання наданих пропозицій.

“Впровадження it-технологій в виборчому процесі  - перший крок до електронного самоврядування” – зазначив Павло Пущенко, експерт, голова освітнього центру “Ініціатива”.
“Поки система ідентифікування особи Id-card  не визначена, то буде гальмуватись система електронного документообігу, електронних заяв і так само електронна система голосування. І це питання вже мінімум як півтора роки застаріло"- озвучив головні перепони голова Деснянською районної у м.Чернігові ради В.М. Грецький.

Частина експертів схилялась до того, що зміни треба відразу вносити в виборчий кодекс, але слушним було зауваження Павла Пущенко: “Ми приймали виборчий кодекс вже 15 років і у нас зараз два шляхи , або приймати ще 15 років, або брати закон який є і виправляємо точково недоліки законодавства, яке зараз існує і рухаємось потрошку до виборчого кодексу".

В свою чергу Олександр Кодола запросив всіх народних депутатів від Чернігівщини до співпраці в розробці виборчого законодавства. Кодола покладає великі надії на нинішній склад Верховної ради щодо прийняття нового виборчого законодавства та Виборчого кодексу.

 На завершення, учасники дискусії дійшли того, що  доки в Україні не будуть карати за підкуп виборців, то скільки б відкритих та публічних реєстрів не було, то у нас нічого і не буде. Як зазначив політичний технолог Юрій Паперний: "Якщо юридично нічого не робити по підкупу виборців, то я можу  вже зараз сказати переможця по 206 округу".

Громадська організація “Центр підтримки громадських ініціатив” проводить по Україні серію публічних дискусій з представниками громадянського суспільства та експертами на тему вивчення напрацювань та доповнень до проекту Закону України “Про внесення змін до окремих законів України (щодо забезпечення відкритості Державного реєстру виборців та громадського контролю над ним)”.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.