Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:36:47

72 тисячі мешканців області отримали соціальну допомогу

09.04.2016   11:30Агенцiя

У 2015 році заробітна плата на Чернігівщині підвищилась на 22%.

Майже 260 тисяч сімей звернулися за призначенням житлових субсидій. 72-ом тисячам громадян надано державну соціальну допомогу.

Понад п’ять з половиною тисяч родин переселенців забезпечено адресною допомогою на проживання.

23 сім’ї бійців АТО отримали житло (наразі у черзі перебуває ще 22 родини).

Понад 350 учасників антитерористичної операції та 850 інвалідів та ветеранів війни забезпечено санаторно-курортним лікуванням. Особам з інвалідністю видано понад 17 тисяч технічних та інших засобів реабілітації, зокрема повністю забезпечено такими засобами 7 бійців АТО.

Територіальними центрами соціального обслуговування надано соціальні послуги понад 83% одиноких громадян похилого віку та інвалідів.

При цьому нестабільною залишалася ситуація з погашенням боргів із виплати заробітної плати, зокрема в містах обласного значення Чернігові, Ніжині та Прилуках.

Досить напружено було і на ринку праці. На новостворені робочі місця працевлаштовано понад 7,7 тисячі осіб. Проте майже 7,3 тисячі робочих місць ліквідовано.

Такі підсумкові показники за 2015 рік у сфері соціального захисту населення.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення Олега Русіна, органи соціального захисту області крок за кроком, вирішуючи нагальні проблеми, забезпечували проведення системних соціальних реформ. Зокрема, це стосувалося посилення адресності різних видів пільг та соціальних виплат для найбільш вразливих категорій громадян, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, поліпшення якості життя працюючого населення. Особлива увага зосереджувалась на забезпеченні соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції та їх сімей, а також вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення бойових дій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини