Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:15:37

Керівники Чернігівщини зустрілися з Послом Держави Ізраїль

06.04.2016   14:14Агенцiя

6-го квітня, відбулася зустріч голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські.

За участі голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, директора департаменту економічного розвитку ОДА Юлії Свириденко, фахівців-управлінців медичної галузі Миколи Дейкуна і Валерія Зуба та голови правління Чернігівського обласного об'єднання єврейських громад і організацій Семена Бельмана сторони обговорили шляхи поглиблення співпраці Чернігівщини з Державою Ізраїль.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч після вступного слова, у я кому коротко схарактеризував природні, культурні та соціально-економічні реалії Чернігівщини, озвучив основні, на його переконання, напрямки співпраці – торгові в аграрній галузі, у сфері обладнання для глибокої переробки сільгоспсировини, налагодження зв’язків у галузі охорони здоров’я та розвиток високих технологій.

Учасники зустрічі з боку Чернігівщини, крім того, виказували вдячність народу Ізраїлю за підтримку суверенітету України, допомогу постраждалим унаслідок агресії на окупованих територіях. Окремо обговорено можливість запозичення досвіду із забезпечення державної та регіонально безпеки, реабілітації воїнів та життєдіяльності громади у розрізі збройного конфлікту на території країни.

Було задекларовано, що визначені пріоритети співпраці відповідають інтересам обох сторін. Відзначено також перспективу розвитку туристичних зв’язків.

Результатом офіційної зустрічі стала домовленість про інтенсифікацію стосунків – залучення до консультацій та напрацювання спільних проектів фахівців Чернігівської ОДА і Торгового Аташе Держави Ізраїль в Україні, про залучення чернігівських медиків у фахових заходах і програмах за участі ізраїльських колег.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини