Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:02:40

Обговорення інвестиційного проекту "Качанівка. Козацьке коло"

31.03.2016   09:44Агенцiя

29 березня в обласній державній адміністрації обговорено інвестиційний проект «Етно-парк «Качанівка. Козацьке коло.», під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича.

В ході обговорення виступили директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Хоботня, директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінагрополітики Андрій Стефанович, голова Парафіївської об’єднаної територіальної громади Ічнянського району Чернігівської області Валентина Карпенко, голова правління громадської неприбуткової організації "Петрушівський осередок спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні" Микола Череп та генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» Володимир Буренко.

Презентацію проекту проводив один з його співавторів, голова Центру громадських ініціатив "Інформаційне суспільство" Віталій Шевченко.

Основні питання, які виносились на розгляд стосувалися перспектив розвитку сільських територій в умовах децентралізації, створення та розвиток агрорекреаційних кластерів, як одного із механізмів активізації підприємництва на селі.

Окремим питанням, яке було винесене на розгляд було обговорення інвестиційного проекту.

Зазначимо, що партнерами інвестиційного проекту є Національний історико-культурний заповідник «Качанівка», Державний дендрологічний парк «Тростянець» НАН України, Всеукраїнська Асоціація сільських та селищних рад, низка місцевих громадських організації та приватних підприємств.

Проект розроблено з метою ефективного використання наявних історико-культурних та природних ресурсів (НІКЗ «Качанівка», дендропарку «Тростянець», етнічного комплексу «Соколиний хутір», Густинського монастиря та поруч розміщених історико-культурних пам’яток Батурина та Глухова) для надання комплексних туристичних, освітніх, культурних та інших послуг , що має стати стимулом для соціально-економічного розвитку громади.

Результатом реалізації проекту стане створення екскурсійного бюро, започаткування пасажирських перевезень, модернізація об’єктів туристичної та побутової сфери (готелі, кемпінги, бази відпочинку, ресторан, пункти прокату велосипедів, човнів, кінних візків).

В результаті чого очікується не менше 300 постійних робочих місць та до 65 тис. осіб щороку надаватимуться туристичні, екскурсійні послуги та послуги з організації відпочинку.

По результатам наради обумовлено створення робочої групи під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини