Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:30:00

Звіт роботи депутатських фракцій ВО "Свобода" на Чернігівщині

28.03.2016   09:27Агенцiя

Після місцевих виборів 25 жовтня 2015 року ВО «Свобода» отримало представництво у дев’яти місцевих радах Чернігівщини, у складі 26 депутатів.

ВО «Свобода»

ВО «Свобода»

Так, із результатом 13,1% від ВО «Свобода» до Прилуцької міської ради увійшло 5 депутатів. Очолив фракцію націоналістів Іван Тютюнник.

У постійних депутатських комісіях фракція ВО "Свобода" має двох голів та одного заступника:
голова Прилуцької міської організації ВО «Свобода» очолює комісію з  питань будівництва, земельних відносин, екології та природних ресурсів
Євген Яценко – голова постійної комісії з з питань соціально-економічного розвитку, планування, обліку, бюджету, фінансів та цін
Дмитро Волошин – заступник голови комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку.

Інші депутати-свободівці працюють в комісіях з питань з питань житлово-комунального господарства, управління комунальним майном (Ігор Кашпур) та з питань побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, підприємництва ( Ігор Дубровський).
Протягом 100 днів роботи націоналісти подали 30 змін до чинних проектів рішень, з них 80 % ухвалені. Також з ініціативи депутатів Прилуцької міськради від ВО «Свобода» ухвалене звернення до Верховної Ради з вимогою відставки уряду Яценюка, перейменована вулиця на честь Миколи Міхновського.

За час роботи було скеровано 46 депутатських запитів та звернень, зроблено 27 виступів з трибуни. З метою інформування виборців про діяльність ради, депутати взяли участь 22 етерах на місцевому телебаченні.

За сприяння депутата Ігоря Дубровського розпочинається ремонт гуртожитку за адресою вул. Івана Скоропадського, 108, який перебував у аварійному стані понад 7 років. Завдяки депутатським запитам націоналіста, залученню місцевих ЗМІ у висвітлення даної проблеми, депутати Прилуцької міськради ухвалили програму фінансової підтримки КП "Прилукижитлобуд" на 2016 рік, у яку внесено ремонт покрівель 110 будинків.

У Деснянській районній в м. Чернігові раді ВО «Свобода» з результатом 7,14% отримало троє представників: голова райради Володимир Грецький, Микола Скумін – член комісії з питань регламенту, забезпечення законності та правопорядку, Юніс Аскеров – член комісії з питань ЖКГ.
З ініціативи голови ради Володимира Грецького було ухвалено рішення щодо ініціювання розробки меморіального проекту Героям Небесної сотні. До дня Святого Миколая голова ради привітав та вручив подарунки 720 дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, дітям з родин учасників АТО та багатодітних родин.
Докладніше: http://chernihiv.svoboda.org.ua/news/events/00019078/
У Новозаводській районній в м. Чернігові раді з результатом 5,56% представляють інтереси виборців двоє свободівців: Володимир Федорок – керівник фракції, голова комісії з питань ЖКГ та Ольга Миненок – член комісії з питань економічного розвитку.
З ініціативи депутатів-свободівців подано 12 депутатських запитів, а також ухвалені:
проект рішення «Про запровадження в роботу  програми «Чисте місто», який передбачає електронну фіксацію проблем благоустрою, екології в Чернігові та контроль за їх вирішенням
зміни до проектів рішень «Про створення спеціальної  комісії з протидії корупції у питанні приватизації ОЖБК», «Про проведення «Дня довкілля», Програми інформативного роз’яснення громадянам Закону України «Про створення ОСББ».

За сприяння депутата Ольги Миненок відкрито пам’ятник видатному педагогу Софії Русовій у Ріпках.

В Ічнянській міській раді ВО «Свобода» із результатом 6,7% має двох представників: секретаря ради Тетяну Кутову та голову комісії з питань забезпечення законності та правопорядку Олесю Реуту.
З ініціативи свободівок ухвалено 6 проектів рішень, найважливіші з яких:
«Про  затвердження Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 - 2020 роки»
«Про затвердження бюджетних програм Ічнянської міської ради на 2016-2017 роки»
«Про Програму реформування і розвитку ЖКГ м. Ічня  на 2016 – 2020 роки»
«Про надання згоди на приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів»

Скеровано 5 депутатських запитів. Зокрема, щодо забезпечення безкоштовного харчування дітей учасників бойових дій; щодо припинення торгівлі алкоголем у нічний час з боку цілодобового магазину; щодо матеріальної допомоги воїну АТО; щодо захисту прав вдови загиблого учасника російсько-української війни
Депутати-свободівки беруть активну участь в публічних заходах та акціях. Так у День Збройних Сил України націоналістки привітали та подарували кожному бійцю книги Олесі Реути  «Ічнянці в АТО. 100 бійців».

Чотири депутата від ВО «Свобода» працюють у Ніжинській міській раді: Ігор Смаль (голова фракції, член комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту), член комісії з питань бюджету та економічного розвитку  Анатолій Сліпак , член комісії з питань ЖКГ Володимир Сипливець та Валентина Тищенко – секретар комісії земельних відносин, будівництва та архітектури.

За період роботи депутати зареєстрували 2 проекти рішень та 3 проекти програм, а також 50 проектів змін до чинних рішень, які стосувалися учасників російсько-української війни. 75% змін були підтримані депутатським корпусом міської ради та набули чинності. За 100 днів роботи депутати зробили 14 виступів на пленарних засіданнях, провели 12 прийомів, під час яких прийняли 39 громадян; було скеровано 25 запитів.
Завдяки депутатам-свободівцям вирішено питання газифікації будинку, надається юридична допомога у створенні двох ОСББ.

У Бахмацькій районній раді є двоє свободівців Володимир Брюховецький (голова фракції, член комісії з питань законності, правопорядку, регламенту та депутатської етики) та  член комісії з питань гуманітарної та соціальної сфери Роман Кривко.
За звітний період депутати зареєстрували 10 проектів рішень, 15 проектів змін, скерували 32 депутатських звернень. За період роботи здійснено 10 виступів з трибуни, проведено 10 прийомів громадян.
У Бахмацькій міській раді створена фракція ВО «Свобода» у складі трьох депутатів: Михайла Виноградова (керівник фракції), Івана Федоренка та Івана Петренка.
За 100 днів роботи депутати зареєстрували 14 проектів рішень, 9 проектів змін, зробили 8 заяв з трибуни. Постійно проводяться виїзні прийоми громадян: за звітний період депутати-свободівці прийняли 27 людей. За результатами яких скеровано 24 депутатські звернення, з них – 70% розглянуті позитивно.

Велику увагу приділяють депутати Бахмацької міської та районної рад допомозі бійцям російсько-української війни: 1-2 рази на місяць націоналісти відвозять вантаж у зону бойових дій на Донбасі.

Всі депутати місцевих рад від ВО «Свобода» на Чернігівщині дисципліновано відвідують засідання сесій та постійних комісій, одностайно голосують.

З метою постійного контакту з виборцями працюють приймальні:
У м. Чернігові: проспект Миру, 29 (офіс ВО «Свобода») щодня;
щосереди о 10:00-13:00 за адресою проспект Перемоги, 141, каб.315 голова Деснянської районної в м. Чернігові ради Володимир Грецький здійснює прийом громадян.
У Прилуках: вул. Коптєва, 10 кв. 1, щодня. Тел.: 3-14-93
В Ічні: щодня в приміщенні Ічнянської міської ради відбувається прийом громадян секретарем ради Тетяною Кутовою;
приймальня депутата Олесі Реути розташована в Ічнянському центрі соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді (вул. Б.Хмельницького, 1), тел.2-16-40.
У Ніжині: вул. Б.Хмельницького, 38
У Бахмачі: за домовленістю, тел. 067 500 88 67, e-mail: sergiden@ukr.net

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини