Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:02:31

Міський голова вимагає від газопостачального підприємства врегулювати нормативи для домогосподарств

25.03.2016   10:41Агенцiя

24 березня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з керівником «Чернігівгаз Збут» Іваном Лустою.

У нараді взяли участь заступник міського голови Олександр Кириченко, начальник Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Олег Русін, начальники управлінь міської ради, керівники навчальних закладів міста, а також представники засобів масової інформації.

Під час зустрічі обговорювалась ситуація, яка виникла у зв’язку з отриманням громадянами міста Чернігова рахунків за газопостачання з великими сумами додаткових нарахувань у графі «Погашення різниці норм споживання». Це перерахунок за 9 попередніх місяців.

Міський голова, звертаючись до представника газопостачальної кампанії, повідомив, що до нього надійшло багато звернень від громадян міста з проханням розібратись в цьому питанні. Він також висловив вимогу надати роз’яснення щодо цієї ситуації та закликав прийняти рішення, яке буде на користь громаді.

Як зазначив І. Луста, підприємство «Чернігівгаз Збут» не встановлює норми споживання природного газу. Встановлення таких норм належить виключно до компетенції Кабінету Міністрів України. Реалізуючи свої повноваження, КМУ Постановою № 619 від 08.06.1996 р. затвердив норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників. При цьому, вказані норми 5 разів змінювались шляхом внесення змін до Постанови. Останні зміни внесені у квітні 2015 року (Постанова КМУ № 237 від 29.04.15 р.), а у вересні минулого року у судовому порядку вони були скасовані.

«Під час розгляду судової справи про скасування Постанови КМУ № 237 Вищий адміністративний суд України вказав, що оскаржена Постанова є незаконною з моменту прийняття. Це означає, що така Постанова не має правових наслідків з моменту її прийняття», - сказав І. Луста.

В ході обговорення керівник «Чернігівгаз Збут» зазначив, що підприємство не вимагає виплачувати всю суму одразу, вона буде розподілена на 9 місяців. А також повідомив, що в разі неспроможності заплатити це перерахування, жодні санкції до громадян міста Чернігова застосовуватись не будуть.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив незадоволення тим, що представники «Чернігівгаз Збут» не звернулися до нього і заздалегідь не попередили мешканців міста про прийняте рішення.

Підводячи підсумки наради, В. Атрошенко доручив заступнику міського голови Олександру Кириченку підготувати проект листа до Кабінету Міністрів України щодо необхідності термінового врегулювання даного питання. Також міський голова рекомендував начальнику Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА звернутися до міністра соціальної політики щодо роз'яснення даної ситуації.

Останні новини Чернігівщини

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини