Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:45:26

Роботодавці Чернігівщини збирають ІІІ Форум підприємців

16.03.2016   07:33Агенцiя

Презентація вже діючої коаліції «Сіверщина за сприятливий інвестиційно-промисловий клімат в Україні» відбулася сьогодні в Чернігові в медіа-центрі «Моє місто».

До неї увійшли підприємства, об'єднання роботодавців, профспілкові та громадські організації Чернігівщини. За словами голови Спільного представницького органу сторони роботодавців Чернігівської області Віктора Лазара, така коаліція була просто необхідною. Адже лише об'єднавши зусилля можна побороти найгостріші проблеми сьогодення. За час існування коаліції, вона вже показала свою результативність, наголосив Віктор Лазар.

«Наша коаліція підготувала зміни до законодавства України про електроенергетику, про приєднання до електричних мереж, про скасування плати за приєднання. Ми звернулися до представника Європейського Союзу в Україні Яна Томбінського з листом, де окреслили порушення 5-ти пунктів Угоди, щодо вступу України в Асоціацію членів Європейського Союзу. Сьогодні з нами розпочинають працювати комітети Європейського Парламенту» - зауважив Віктор Лазар.

Також під час прес-конференції було оголошено про дуже важливу подію - проведення ІІІ З’їзду роботодавців та підприємців Чернігівської області, який відбудеться 23 березня об 11:00 у залі засідань Чернігівської обласної ради за адресою: проспект Миру, 43, м. Чернігів.
 
На щорічному з'їзді промислових, аграрних, підприємницьких організацій, громадських структур  Сіверського краю будуть запропоновані для обговорення основні проблеми, що стримують економічний та інвестиційний розвиток регіону, та план їх подолання:
- подолання монопольного обмеження доступу до електричної енергії;
- імітація боротьби з корупцією, зокрема, у відносинах між суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та Чернігівською митницею ДФС;
- суттєве погіршення умов діяльності підприємств агропромислового комплексу Чернігівщини: плата за землю в Україні -  одна за найвищих у світі.

Як наголосив голова Обласної галузевої організації роботодавців «Асоціація аграріїв Чернігівщини» Олександр Панченко, хоча сільське господарство вважається локомотивом економіки, та останнім часом відбувається незрозумілий процес гальмування цієї галузі виробництва.

«Це проблема з орендою земель державної власності. Цього року Держгеокадастр повідомив, що плата за оренду землі коштуватиме не 4% як раніше, а 8 і договори оренди укладатимуться на 7 років. Також зростає податковий тиск... З 2017 року всіх сільгоспвиробників змусять перейти на загальну систему оподаткування. Що, природно, «вдарить» по економічному розвитку всіх підприємств... Також раніше для фермерського господарства можна було взяти в оренду землю без аукціону, зараз всіх фермерів змушують брати участь в аукціонах» - прокоментував Олександр Панченко.

«Наряду з іншими бідами, ми сьогодні змушені вести активну, професійну, незламну боротьбу із ще одним ворогом України - з корупцією» - наголосив президент  Антикорупційної громадської спілки «Совість» Володимир Демиденко. Як приклад, він навів антикорупційне розслідування дій начальника Чернігівської митниці ДФС Шавлака О.В. по закриттю роботи зони прибуття митних вантажів в Чернігові.

Голова «Чернігівської профспілки підприємців» Олена Варнакова оголосила про початок 23 березня о 9:00 акції протесту біля Чернігівської митниці, основною вимогою якої буде звільнення начальника установи.

З’їзд роботодавців та підприємців Чернігівщини має об'єднати ділове громадянське суспільство задля вирішення особливо гострих проблем підприємців області та, за необхідності, стати на захист законних інтересів будь-кого з учасників Коаліції. “Один за всіх — всі за одного!”

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини