Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:07:57

Співпраця між Чернігівщиною і КНР має значний потенціал

15.03.2016   08:26Агенцiя

14 березня, відбувся візит делегації Народного уряду провінції Хенань Китайської Народної Республіки до Чернігівської області.

У рамках ознайомчих відвідин пройшла зустріч представників Департаменту сільського господарства одного з найпотужніших регіонів КНР та керівників спільного українсько-китайського підприємства, яке працює на території Чернігівщини, з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем.

Протокольними цілями зустрічі були: отримання гарантій у сприянні реалізації проектів на території регіону, обговорення можливості здійснення офіційного візиту делегації Народного уряду провінції Хенань на чолі з головою Народного уряду до Чернігівської області. В ході зустрічі були розглянуті означені питання та деякі дотичні до них теми.

Зокрема, Чень Цзіньцзян – заступник керівника департаменту сільського господарства Народного Уряду провінції Хенань (кількість населення якого 111 мільйонів чоловік, а ВВП є п’ятим у рейтингу КНР) – зазначив, що співпраця з Чернігівщиною розглядається, як стратегічний напрямок розвитку провінції. Насамперед китайську сторону цікавить співпраця в галузях тваринництва, рослинництва, лісового господарства і супутні інфраструктурні проекти. Чернігівщина, на переконання пана Цзіньцзяна, може бути опорним регіоном для реалізації спільних проектів. Сприяють цьому, зокрема, характеристика природних ресурсів області й близькість до основних вантажних потоків у напрямку КНР, які проходять територією Республіки Білорусь.

У розмові з представниками Народного Уряду провінції Хенань голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч запевнив їх у своїй підтримці співпраці та зацікавленості в реалізації спільних проектів. Серед іншого голова ОДА звернув увагу на те, що пріоритетом розвитку аграрної галузі області є створення потужностей для глибшої обробки продуктів сільського господарства, що збігається з прагненнями китайської сторони. Також Валерій Куліч відзначив логістичну привабливість Чернігівщини, звернув увагу на особливості оподаткування і ведення аграрного бізнесу, запропонував співпрацю у створенні в області «сухого порту».

Також варто зазначити, що на Чернігівщині вже діє спільне українсько-китайське підприємство, засноване 2013 року. Початково планувалося, що товариство реконструює наявну базу для ведення тваринництва, а в подальшій перспективі – після оновлення селекції стада – займеться переробкою молочної продукції та зовнішньоторговою діяльністю. Плани були призупинені через несприятливі для інвестиційної діяльності економічні й політичні чинники. Проте нині закордонні інвестори мають намір повернутися до активної господарської діяльності, для чого, зокрема, і здійснили візит на Чернігівщину.

Домовившись про відновлення та поглиблення співпраці, чернігівська сторона перемовин у складі голови ОДА Валерія Куліча, директорів департаментів економічного розвитку Юлії Свириденко та агропромислового розвитку Сергія Хоботні й делегація Народного уряду провінції Хенань Китайської Народної Республіки висловили задоволення зустріччю та обмінялися діловими контактами.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини